God’s word alive, active, sharp!

Ben even een weekendje weg geweest naar conferentie in Italië.  Mooi gehad. dicht bij de zee, maar wat belangrijker was: de conferentie van Europe Teen challenge 2012 was ook geweldig.

Vandaag wil ik er alvast een klein beetje over gaan vertellen.  Aller eerst waarom ben ik naar deze conferentie gegaan.  Ik was  erg nieuwsgierig  naar wat Teen Challenge nu zoal in zou houden. Ik herinnerde me teen challenge van een jaar of  25 geleden.   Toe in zelf nog een teen was.  ik kan me er zelfs niet eens meer zoveel van herinneren, maar ik weet nog de film  die ik heb gezien. Het kruis in de asfaltjungle .  een golden oldie die de meeste  christenen inmiddels wel kennen geloof ik.

Teen challenge is  opgezet door  de  onlangs overleden David Wilkerson.  In Nederland had Teen challenge  vroeger meer invloed dan tegenwoordig.  Hoewel er hard aan de weg getimmerd wordt door  de directie Stephan Barendse die ik persoonlijk goed ken omdat hij ook mijn  werkgever is.  De Spetse hoeve te Veelerveen  is een onderdeel van Teen Challenge  Nederland.  Tegelijk is ze op dit moment ook de  hoofdactiviteit.  Naast deze opvang voor verslaafde mannen zijn er ook een aantal inloophuizen en… there is more to come .

Ik heb geproefd van de gemeenschap die Teen Challenge in wezen gewoon is. een gemeenschap die deelt met elkaar en elkaar bemoedigd.   Tevens zien we dat juist daar waar  het juist het moeilijkst is Teen Challenge de meeste impact maakt. Zo horen we van teen challenge in de zogeheten oostblok landen hoe  moeilijk deze het ook hebben ze een enorme groei doormaken.  Ook zien we dat het niet de  eerste Wilkerson generatie meer is, maar dat er nieuwe frisse jonge mensen  opstaan die  nieuwe initiatieven inbrengen, maar nog altijd ondersteunt worden door  de  “oude garde” Teenchallengers.

Daar waar vroeger Nederland wellicht koploper was in de zorg  naar de minder bedeelde medemens, oa. de daklozen en verslaafden, daar  is ze  nu een stuk meer ingetogen geworden hier in  Nederland.  Ik geloof dat waar de economie  slechter wordt krijgt  Teen challenge meer  uitdaging.  Bij Teen Challenge zegt men vaak dat we  soms werken met tieners , maar ook met  andere moeilijke doelgroepen die een uitdaging vormen. We geloven dat God  mensenlevens kan veranderen.

Kortom de conferentie heeft me opnieuw warm gemaakt  voor degen die de  het waard zijn om uitgedaagd te worden om een ander leven te kiezen.  Die het waard zijn om geholpen te worden. die bijzonder zijn omdat God hen liefheeft. De gebrokenen, de zwakkeren, de zieken, … mensen voor wie Jezus is gekomen .  ik wil de uitdaging aangaan om er voor deze mensen te zijn. hele gewone mannen in mijn geval.  Prachtige kerels  waar ik blij van word. Bij deze bedank ik hen voor hun openheid en transparantie omdat ze daarmee  zoveel meer geven dan dat ze zelf ooit zullen beseffen.

3 reacties

  1. Martin schreef:

    Ik wist niet eens dat “Het kruis in de asfaltjungle” verfilmt was. ik heb wel het boek toen gelezen, later ook “nooit meer huilen” van de gangster nicky cruz. Ik ken de Teen challenge niet, maar hun denkwijze is wel voor jong en oud….. je bent er om er voor andere te zijn, zoals Jezus dat bedoeld heeft.

    Like

  2. Janneke schreef:

    He erik helemaal mee eens… Het was een vreugde om met je daar te zijn. We hebben het echt tof gehad….en ik heb
    je nu natuurlijk wel beter leren kennen….naast alle zegeningen ook een hoop gelachen !!! Janneke

    Like

Een reactie plaatsen