Vier het Leven!

Inzake het overwinningsleven hebben we al een aantal zaken besproken is dat wij vanuit zelf de overwinning niet kunnen behalen. Dat zonde overwonnen dient te zijn in Christus. Dus overgave een belangrijk onderdeel is en dat we geloof moeten hebben. Ongeloof is het wanneer we terugvallen en het zelf proberen. We mogen groeien in genade en vertrouwen. Vandaag zullen we hebben over wat nu werkelijk getuigt van een overwinningsleven. 

Blog 8

In de kerk wordt veel gezongen. Dat is niet voor niets. Het is belangrijk om te zingen van de overwinning in ons leven door Christus behaald. Daarom is wat we zingen in woord en melodie van belang. Het is van belang dat we de juiste toon aanslaan. In psalm 20:5 kunnen we lezen: ‘ Wij willen juichen over Uw overwinning, enin de naam van onze God de vaandels opsteken; de Hete vervullen al uw begeerten’. Overal in de Bijbel hoor je de lofzang terug over wat God gegaan heeft. Dat is niet voor niets.

Als we spreken over overwinning dan is het teken van die overwinning dat wij roemen. Als feyenoord speelt en het team behaald de overwinning dan zingen en juichen wij als legioen. Als we in de kerk zingen, dan mogen we hetzelfde doen als het van leger van God. Het vreemde is dat veel gelovigen juist in de kerk vaak voorzichtig meezingen alsof de overwinning niet volledig is. Misschien geld dat ook voor sommigen. Niet omdat Christus niet heeft overwonnen, maar ze maken geen deel uit van de overwinning van Christus omdat ze proberen voortdurend zelf de overwinning te behalen.

Bewustwording in het zingen

De juiste toon is het als wij zingen van Gods grootheid in Christus. Soms zingen we op een feestje harder dan in de kerk. Geen liederen van overwinning maar liederen die andere zaken aanroeren. Veel mensen zingen liever over zaken die geen impact hebben of zelfs van vunzigheden bevat. Ik zeg niet dat we niet mogen zingen en lol mogen hebben, maar we hebben altijd als christenen de keuze om te kiezen waaraan we deel nemen.

Ik geloof dat wanneer we ons loflied aanheffen tav de overwinning die Christus feed in ons leven,dit ondersteunend is aan ons geloof. Ze bekrachtigd ahw het werk van Christus in ons. Wanneer we verzocht worden,het allemaal even tegenzit of het fysiek niet meer aan kunnen, dan mogen we weten dat we niet zelf hoeven strijden, maar dat we reeds in Christus overwinnen hebben. We hoeven niet voortdurend bezig te zijn met allerlei gebeden en lezen en het zoeken van christelijke bezigheden, maar we mogen God in ons leven loven en prijzen om wie Hij is en wat Hij in Christus voor ons bewerkt heeft.

Meer dan overwinnaars

Veel mensen willen wel prijzen als de overwinning gekomen is, maar een echte Feyenoorder prijst de overwinning al voor de winst is behaald. Ze zingen en juichen tov het team. Ze voetballen niet zelf, maar moedigen daarmee aan om op te staan en maken deel uit van het groter geheel. In Christus hebben wij een grotere eer van waaruit wij mogen putten. Omdat de Overwinning reeds is behaald. We mogen haar niet enkel claimen, maar er ook in leven en er van getuigen. We hoeven niet te wachten op een specifieke gebeurtenis in ons leven of een wonder alvorens te getuigen. Het wonder is reeds geschied en het gezang meer dan waard.

Er houden de overwinning vast door wat we geloven, het laat zien waar we voor staan en waarom en waarin we vertrouwen. Als we het moeilijk hebben dan mogen we opstaan om te zingen en te juichen ook als we de overwinning niet persoonlijk ervaren in ons denken of in gevoel. Want God, de Vader van onze Heer Jezus die door Zijn overwinning ons mede erfgenamen heeft gemaakt en door wie wij onszelf dus ook kinderen van De Vader mogen noemen. We worden door God met kracht bewaakt door het geloof. Door het geloof hebben we gezien en zullen we voortdurend blijven ontdekken wat God gedaan heeft en zal blijven doen. Daar mogen we ons in verheugen en juichen zelfs als we beproefd worden. De overwinning zal ons geopenbaard worden in geloof, al zal ze soms heftig beproefd worden. Al hebben we God niet letterlijk gezien, we hebben gehoord en gezien van wat Hij in ons en in anderen heeft gedaan. En wat we nooit mogen vergeten is de uiteindelijke overwinning die komt als we Hem letterlijk zullen ontmoeten. (1 Petrus 1:3‭-‬9)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: