Time wil tell

In het leven is het belangrijk om goed om te gaan met de tijd. Veel mensen vullen hun tijd met zaken die van weinig nut zijn. Veel mensen lopen voortdurend aan tegen de zorgen van de dag en laten zich er door leiden, terwijl zorgen maken de tijd eerder verkort dan dat ze helpend is in de tijd die we hebben.

Veel mensen missen belangrijke momenten in de tijd die we hebben. Wat als we onze tijd bij God zouden brengen en zouden doen wat Hij ons opdraagt te doen in de tijd die we hebben gekregen? Zouden we dan niet ontdekken dat er eigenlijk veel is wat niet hoeft ipv te zien wat er allemaal moet als we onze eigen weg gaan?


Wat is het goed om te onderzoeken wat God wil dat we doen. Belangrijk onderdeel daarin is dat we Hem zoeken. Zoeken klinkt als tijdrovend en voor velen is dat ook het geval. Als we ons laten leiden door tijd en de rukte die dat met zich meebrengt. Echter als we omdraaien en beginnen met God te zoeken in de rust en de tijd die we hebben dan zien we dat dit cruciaal is voor ruimte met Hem. God is in de rust en wanneer we druk en onrustig bezig zijn met onszelf of anderen dan is het vinden lastig.

Dagelijkse focus op wat belangrijk is qua focus is niet wat we te doen hebben, maar de momenten van rust met God. Waar we Hem betrekken in ons leven zal Hij antwoorden en ons leven vullen met wat we nodig hebben. Soms denken we het omgekeerde. We maken ons druk en vragen Gods zegen over onze dingen. Maar wanneer we de zegen van tijd met Hem in rust laten bezinken kunnen we het leven handelen en de zegen volledig meenemen in wat we doen en zeggen.

Belangrijk is niet enkel onze tijd praktisch te vullen met al het werk dat we voor ogen hebben. Onze overvolle agenda’s zijn vaak leidend in ons leven. Als we echter in Gods rust starten, dan ontdekken we ook dat we mogen genieten van wat Hij ons geeft. Daar mogen we dagelijks bij stil staan. Dankbaar voor zijn. Er van genieten. God is goed en voorziet.

Veelal denken we dat wereld moeten vergaren en spullen voor de oude dag en wat sparen voor de kinderen, maar wat veel belangrijker is, dat is mijn les voor vandaag, dat zijn de momenten samen. Iedere dag met God en je geliefden is meer dan de moeite waard. Samenzijn met mensen van wie je houdt is meer dan geld op de bank en huizen om in te wonen.

Wat beïnvloed jouw leven? Is het de drukte van de wereld of de rust in Christus? Ja maar… Hoor ik mijzelf zeggen. Ik moet toch…, Ik kan toch niet…, Etc..
Willen we onszelf niet graag profileren, zichtbaar maken door interessante drukdoenerij ? Tijd is kostbaar en er is veel te doen. Daarom interessant om te kijken wat werkelijk prioriteit heeft.

We zien dat de rust om samen te leven in de maatschappij steeds verder terugtrekt. Er lijkt onvoldoende tijd voor levenslange relaties. Huwelijken stranden. We zien dat de relatie tussen ouders en kinderen steeds complexer is geworden. Kinderen moeten van alles en ouders ook. De prioriteiten liggen vaak bij werk, school, en zaken buiten God. We vinden vaak dat er van alles moet en nodig is. We vinden echter niet de rust om te genieten van elkaar.

Ieder mens is door God geroepen, maar niemand is door God geroepen om druk te zijn. We hoeven niet alles te doen, te weten, te kunnen. Wij zijn niet in controle. Zelfs niet als we rennen en vliegen. Derhalve is goed om tijd te nemen met God. Te luisteren naar wat Hij te zeggen heeft. Druk doen en bezig zijn met van alles wat we misschien belangrijk achten is vaak van ondergeschikt belang als we God zoeken en spreken over wat er nu werkelijk prioriteit zou moeten hebben.

Wanneer we kijken naar het leven van Jezus dan zien we dat Hij tijd neemt voor mensen. En als we de Bijbel lezen dan zien we ook dat waar mensen tijd nemen om God te ontmoeten. Daar iets gebeurt wat levensveranderend is. Daar vindt ontmoeting plaats en worden mensen die veelal onbeduidend zijn groots. Abraham wordt Vader van volken. David wordt van herder tot koning. Vissers worden discipelen en apostelen. God heeft je geroepen zoals je bent om te worden wat Hij in je ziet. Time wil tell wat je prio geeft in het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s