Onoprecht of flapuit..

Ik krijg regelmatig te horen dat ik nogal een flapuit ben. Te krachtig in mijn bewoordingen en de dingen die ik zeg nogal benadruk door ze kracht bij te zetten qua geluid. Daar kan niet iedereen mee omgaan en dat mogen ze ook vinden wat mij betreft.

Ik zelf kan moeilijk omgaan met mensen die niet gewoon durven zeggen wat ze denken en voortdurend hun woorden aan het inpakken zijn met verontschuldigingen of door net te doen alsof er niets aan de hand is.

Ik bemerk dat er mensen zijn die zich verschuilen achter bepaalde woordkeuze en daarmee eig rnlijkniet zeggen wat ze eigenlijk bedoelen,denken, voelen of ervaren. Anderen zwijgen gewoon de boel dood . ze vinden dat de ander het verkeerd doet of omdat ze gewoon schijt hebben aan wat je zegt, doet of denkt. ze gaan de discussie niet aan omdat ze bij voorbaat het conflict of de situatie vermijden.

Iedereen heeft zo zijn maniertjes, maar iemand die zaken wat sneller uitspreekt krijgt vaak ook van alles over zich heen. Ik denk aan Petrus bijvoorbeeld. Hij was niet zachtzinnig in zijn uitlatingen, maar hiervoor werd hij ook regelmatig op de vingers getikt.

Toch zie je dat de flapuit juist de rol krijgt die hem wat mij betreft toekomt. Je kan niet open en oprecht zijn door zaken niet te benoemen zoals ze zijn. Ik bedoel niet dat het hard gezegd moet worden, maar veel mensen willen iets vertellen, maar zijn eigenlijk vooral ook bezig met zichzelf te presenteren en zijn dan bang dat ze buiten de boot gaan vallen of zo.

Echter, ik ben er van overtuigd dat het negeren van mensen of niet communiceren maakt dat je niet helder bent en daarmee juist schade berokkend. Je zwijgt misschien tov de ander die juist jouw steun nodig had gehad wellicht. Of je had gewoon je mening moeten verkondigen. Laten zien waar je voor staat Het gaat er niet om dat iemand gelijk heeft, maar veelal vaak gewoon om het gesprek.

Tegenwoordig is er vaak meer gesprek op de app naar wie dan ook, maar het gesprek of de knuffel die men zelf of juist de ander nodig heeft wordt genegeerd. Hoe oprecht zijn we betrokken bij de ander? Het is maar waar je tijd aan besteed toch?

2 gedachtes over “Onoprecht of flapuit..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s