Confrontatie! 

Soms wordt je ff opnieuw geconfronteerd met wie je bent en waar je bent geroepen. Althans ik ontdek bij mijzelf dat dit zo werkt. Ik merk dat ook anderen soortgelijke ervaringen hebben. 


In mijn geval werd ik geconfronteerd met mijzelf vanwege  vernauwingen  in de hartspier. Hierdoor wat benauwd en hartklippingen, beetje vervelend. Echter de confrontatie met mijn eigen beperking als menszijnde en het besef dat we gewoon sterfelijk zijn. Nooit eerder zo mee geconfronteerd.

De confrontatie met mij zelf. 

Afgelopen week hoorde ik van een vriend die worstelde met verslaving in zijn leven en er niet los van is gekomen en gestorven is. Het leven hier op aarde is niet oneindig.  Sterker nog het licht kan zomaar doven. 

De vraag die te stellen is, wie ben je? Weet je het niet? Dan is het goed dit voor je zelf uit te zoeken.  Ik kan je vertellen dat je Gods geliefd kind bent. De vraag is echter of je dit ook wil accepteren als de waarheid voor je leven. 

Een andere vraag is: waartoe ben je geroepen? Veel mensen zijn hun hele leven op zoek, maar vinden het niet omdat ze het lastig vinden los te laten aan zichzelf. Ze zijn vooral bezig met de dagelijkse dingen zonder dat ze beseffen dat God meer in hun leven hebben gelegd. 

Vastlopen

Ik geloof dat we onszelf mogen zijn. Dat er geen rol hoeven spelen, maar dat de kern van wie werkelijk zijn niet zo lastig te vinden is als veel mensen denken. Soms denken we zoveel dat we er in vast komen te zitten en vastlopen.

Vanuit onszelf mogen we bewegen in ons dagelijks leven als kinderen van God. God heeft je in ieder geval één specifieke gave gegeven op het moment dat je Christus in je leven hebt gelaten. Als je het niet gedaan hebt zal hij je een specifieke gave geven als je Hem wil volgen. 

Veel mensen durven nog wel te zeggen gelovig te zijn, maar om werkelijk een navolger/discipel van Christus te zijn blijft een strijdt die ze niet kunnen overwinnen. Paulus is hier heel helder over. Hij zegt dat we niet hebben omdat we niet bidden en als we al bidden bidden we verkeerd. 

Confronterend genoeg?

Wow! Zeg je misschien. Ik geloof in de volgende uitspraak. Het draait allemaal niet om jou! Het draait niet om mij! Het gaat er om dat Gods naam gebracht wordt waar ze Hem nog niet kennen. Voor mij geld dat de Here mij geroepen heeft om mensen te helpen hun leven onder ogen te zien. Ze te confronteren om vrij te worden. In beweging te komen en te vertellen wie Jezus is. 

Bij deze doe ik dat via één van blogs, maar met vallen en opstaan ook op mijn werk en via de dingen die ik doe. Wie ik wel niet denk  dat ik ben? Waar ik het lef vandaan haal om dit zo te zeggen? Ik heb ontdekt wie Jezus is en door Hem heb ik God de vader leren kennen. Het lef heb ik niet echt. Maar Gods Geest beweegt me om van Hem te vertellen. Ik vindt dat vaak heel lastig, maar mijn hart verlangt er naar Hem te dienen en uit te stappen waar Hij  me roept. Confronteren, uitdagend en spannend. Vaak faal ik omdat ik soms ook bang ben door de mand te vallen. Dat gebeurt dus soms ook. Maar het doet niets af van wie ik ben en waar Hij me geroepen heeft. Mijn vraag aan jou is: waar ben jij geroepen! 

Er is nog veel te doen, mensen voor Christus te winnen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s