Opgelucht ademhalen 

Kan je genieten van de kleine dingetjes van de dag? De momentjes, de woordjes, het gelach van mensen, de kleuren, je omgeving, zonder er een mening over te hebben ? Zonder een antwoord te geven of een verklaring! Zonder na te denken over hoe en wat? Niet dat je niet zou mogen denken, maar is het mogelijk je gedachten er gewoon te laten zijn zonder waardeoordeel? Zonder te reflecteren? 

Alles hangt niet van jou af. (…) 

Kalm en liefdevol genieten van de dag en het moment. (…)

Je hebt inbreng, maar het leven gaat door (..)

Het is gemakkelijk om je leven door je gedachten en gevoelens te laten beheersen. Je denkt te willen ontspannen om tot rust te komen. Je gaat ff een wandeling maken en je wil even genieten van het weer en de natuur, maar je ontstreden niet echt, maar blijft hangen in je gedachten patronen van de dag. Je ziet een vogel en denkt aan hoe opvliegend je collega is. Je ziet een konijn, maar voor je het in de gaten hebt maak je innerlijk de associatie met de offerte die nog klaar moet, of de voorraad in het magazijn. Oops… Konijn gaat in zijn holletje. Is ook zo de auto moet nog naar de garage…. ! Herken je er iets van? 

Je hoofd en je lichaam komen niet echt tot rust. Goed om weer even tot je zelf te komen. Niet analyserend maat gewoon te mogen zijn. Het is goed momenten in te lassen gedurende dag om even los te komen van de drukte van je werk en allerlei situatie thuis of in het verenigingsleven. Even niet te moeten, maar te mogen. Niets aan te pakken zoals je gewend bent, maar het over te laten aan anderen. Niet de koffie te schenken, of iets te doen omdat het volgend jou de verwachting is. Ken je rol. 

Ken je rol? Ja! Wat is de reden dat je iets bent gaan doen? Geniet van datgene wat je doet. Ga doen waarvoor je bent gekomen. Lukt dat niet? Dan is het de vraag of je daar goed zit of dat je wel bezig bent met waarvoor je gekomen bent. Veel

Mensen lopen vol omdat ze zich altijd overal verantwoordelijk voor voelen. Als dat het geval is, is er nergens Rust te vinden,bovendien ontneem je anderen de ruimte om verantwoording te dragen. 

Ontspan je en laat los. Ook als het anders gaat dan jij had bedacht. Haal eens diep adem en richt je op andere dingen. Probeer wat minder serieus te zijn. Ik bedoel niet clownesk, maar je zelf te zijn. Te genieten, de leuke dingen te ontdekken in relaties, in de liefde, in en van de omgeving, je hobby, ….

Alles hangt niet van jou af. Je hebt inbreng, maar het leven gaat door ook zonder jouw inbreng. Klinkt misschien wat neerbuigend, maar het is de waarheid. Natuurlijk doet het er toe wat je doet, maar wat je doet krijgt pas werkelijk meerwaarde als je het doet vanuit passie en het ervaren van de werkelijkheid om je heen. Vanuit de context. Je wordt blind als je de mooie dingen niet meet ziet. Niet meer kunt genieten.

Haal eens diep adem en bedenk je wat je eigenlijk zou willen gaan doen vandaag of op korte termijn. Iets wat je rust geeft. Kalm en liefdevol genieten van de dag en het moment. Zelfs de gedachte aan dat moment geeft al positieve energie. Adem in, adem uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s