Het wonder van vrijheid! 

Als we kijken naar de kerk in de huidige tijd verschilt deze mi niet zo veel van wat Paulus roept tav de Galaten. Waar zijn de wonderen gebleven? Zijn ze er niet meer? Natuurlijk gebeuren er nog altijd bijzondere dingen, maar ik geloof dat veel wonderen gestopt zijn omdat christenen zelf proberen christelijke dingen te doen. 

  
Pawson schrijft: wanneer er kerk echter gevuld is met mensen die geloven dat God kan doen wat Hij heeft beloofd, gebeuren er wonderen en blijven ze gebeuren. Dat is het geheim.

Waar draait het om? 

Is het niet zo dat de gemiddelde kerk vooral om zichzelf draait? Om het aantal bezoekers , leden en dopelingen ? Om de visie en regels? Om de uit te voeren projecten?

Het zelf doen staat voorop in de kerk. Paulus verzet zich in zijn brief aan de Galaten tegen deze zaken: Hij zegt als het ware: je miet geen christenen zijn die zelf de uitvoering in handen nemen, maar je oor te luister leggen bij Degene die daar over gaat. God zelf! 

Gericht op je zelf!

We worden veelal meer in beslag genomen door wat wij voor de heer doen, dan dat we werkelijk Gods persoonlijke aanwezigheid in ons leven ervaren.

  
Ja maar…? Ik kan toch niet …. ? Hoe moet ik dan…? Weet je, wanneer we kiezen voor een leven waarbij God een tweede plaats krijgt zie je de wonderen uit de kerk vertrekken. We zoeken mensen die gericht zijn op wat wij denken en maken deze oudsten en voorgangers. We zien dat mensen met maatschappelijke posities ook soortgelijke posities hebben in de kerk bijvoorbeeld. Het voorbeeld van eenvoudige vissers die door Gods Geest de kerk leiden raakt uit beeld. We maken de kerk laagdrempelig volgens een bepaalde formule om zo mensen in de kerk te krijgen en dat lukt soms aardig, maar is het niet zo dat werkelijke verandering begint waar mensen werkelijk een ontmoeting hebben met elkaar ? Niet omdat men verplicht wordt deel te nemen aan allerlei door mensen geciteerde groepen. Staat ons huis open voor de mensen die werkelijk jouw hulp nodig hebben? De minderbedeelden? 

Vrijgekocht

We zijn vrijgekocht! We zijn vrij van de wet! Het zelf proberen om rechtvaardig te zijn. Het doen van goede werken in de kerk en voor de kerk biedt geen enkele verlossing! de verlossing heeft reeds plaatsgevonden en daaraan kan niets worden toegevoegd of afgedaan worden. Verlossing in Christus is de nalatenschap en tegelijk de toekomst voor ons. Wanneer we dut aanvaarden zijn we vrij om onszelf te Zijn. Vrij In Christus. 

  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s