ik ben ik in de stilte.

Wat hebben we veel gebouwd en gecreëerd. Opmerkelijke prestaties.  We proberen op allerlei manieren  iets  te presteren , achter te  laten, te bewijzen  om onszelf te laten zien.  we hebben schijnbaar het idee dat we moeten bewijzen dat we (er) zijn.

We zijn echter niet  doordat we  voortdurend  doordraven. We laten wel iets van onszelf zien, maar niet wie we zijn.  we zijn meer dan wat we creëren, presteren of doen.  we zijn voortdurend bezig  onze gedachten  te verwarren met  onszelf.  we zijn echter meer dan onze gedachten.

We trainen onze gedachten om zoveel mogelijk op te slaan en te verwerken. We leren  en bestuderen datgene wat ons  bezighoudt.  We  leren meer en meer om onze gedachten te gebruiken en te beheersen, maar vergeten dat we ook zonder al deze kennis  er gewoon mogen zijn.

We zijn voortduren in gesprek  met onszelf zonder onszelf werkelijk te bereiken. We kennen in wezen onszelf niet.  we zijn erslaafd aan het denken zegt Eckhart Tolle.  Hoewel ik het in veel zaken oneens ben met wat hij zegt noemt hij  bepaalde zaken waarin hij gelijk heeft.  We leven een leven van dwangmatig denken . we kunnen niet meer genieten omdat we niet meer zijn. we zijn onszelf verloren in het denken, het voortdurend bezig zijn met van alles  wat  belangrijker lijkt te zijn geworden dan  Hoe God ons ziet en wat Hij voor ons in petto heeft.

Van de week werd ik geconfronteerd met Amos . Hij werd  door God geroepen. Hij lied zich niet leiden door zijn denken. Niet door wat men van Hem verwachtte. Hij deed wat God  hem zei. Hij gebruikte zijn gezond verstand, maar liet zich er niet door leiden.  Ook Jezus liet zich niet leiden door de omstandigheden of wat mensen van Hem verwachten. Hij wist wie Hij was.

Het is goed om stil te worden.  onze binnenkamer in te gaan. stil zijn en onze eigen gedachten loslaten en bij God brengen geeft de rust waar  we als mensen naar verlangen.  het gaat er niet om dat we apathisch  moeten worden en oplossen in het zogenaamde niets, maar dat we onszelf opnieuw ontdekken door God in ons  te zoeken. God die  zoveel groter is dan  wij ons kunnen vorstellen, die voor ons is en  achter ons en om ons heen, maar die ook in ons wil zijn en met ons  wil zijn en ons wil ontmoeten in onze meest kwetsbare omstandigheden.

Juist in de ontmoeting met God gebeurt wat wij zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. we ontdekken ons zelf . we ontdekken ons zoals Hij ons  heeft gemaakt  dat houdt in dat we onszelf ontdekken in onze meest kwetsbare vorm. het meest kwetsbare is  tegelijk ook het meest wezenlijke van wie we mogen en kunnen zijn. maar ook wie we in wezen zijn als we het durven toelaten.

Als we ontdekken dat we deze binnenkamer, dat moment  welke  we gezocht hebben niet een plek is  waar we ons terug trekken van de druk die we op ons laden, maar een plek is in ons waar we God kunnen ontmoeten. dan  biedt dat mogelijkheden om overal waar we zijn ook daadwerkelijk  onszelf te kunnen zijn. we hoeven dan niet langer meer bezig te zijn met  het vergaren van informatie en kunnen we onze gedachten  de rust geven waar we zo naar verlangen .

We hebben het niet nodig om te voldoen aan bepaalde eisen die we onszelf  stellen of te voldoen aan de eisen van onze gedachten, maar we mogen zijn die we zijn . we zullen ontdekken dat  het beter is om onszelf te zijn zoals we zijn. Ik ben ik en er is niemand die beter ik kan zijn dan ik met de hulp van Christus in mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s