Huisje, boompje, beestje?

 Waar leef je voor? Best een pittige vraag als je het mij zou vragen. De onderliggende vraag is : Leef je voor het hier en nu? Of leef je er voor om het verschil te maken?

Een heerlijk aangenaam leven.

De meeste mensen  leven hun leven om het hier en nu zo aangenaam mogelijk te hebben.  ze werken hard. hebben hun zaakjes op orde, auto, huis, , etc…  Voeden hun kinderen degelijk op. Zorgen voor hun ouders. maken vrienden. Ze geven liefde aan degene die hen lief zijn en ontvangen het van hen retour. Dit is misschien zo het beeld wat we zo voor ogen hebben om gelukkig te zijn.

Als dit nu is waar je voor leeft, als dit alles is wat er maximaal uit te halen zou zijn, dan zou het misschien op de een of andere manier  voldoening geven.  echter wanneer je ontdekt dat er meer is dan dit. Als je ontdekt dat er mogelijkheden zijn voorbij de horizon. Voorbij  de doelen die jij voor jezelf had gesteld, zou je dan niet altijd blijven verlangen naar datgene wat je nu nog niet ziet, maar wat wel mogelijk is voor jou leven.

Een ander perspectief.

De vraag is welk doel zou jou leven vervullen?  Is er een ander perspectief? Als je werkelijk weet dat God naar je verlangt en je wil gebruiken zou dat dan niet een enorme uitdaging zijn? ik heb het dan niet over allerlei christelijke activiteiten ontplooien onder  mensen in de kerk die schijnbaar alle antwoorden al hebben. ik spreek niet over meer doen in een of andere kerkgebouw. Niet over allerlei vrome woorden en Bijbelteksten, maar over gewoon jezelf zijn. jezelf ontdekken, ontdekken wie je bent en mag zijn in Christus.

Zou het niet geweldig zijn als je God mag leren kennen, dat je meer over hem kunt leren niet slechts de woorden uit de Bijbel lezen, maar ook de praktijk in te gaan zoals de discipelen dat deden?  Zou je het niet geweldig vinden om een Liefde te ervaren die je nooit eerder kende? Zou je het niet prachtig vinden om gewoon te durven uitspreken wat er werkelijk in je hart leeft en te ontdekken dat je ook dan nog altijd geliefd bent?

Huisje, boompje, beestje …

Veel mensen geven het geloof een plaats in het rijtje: huisje, boompje, beestje. wanneer dit slechts het doel van je leven is, dan is geloven misschien een welkome aanvulling maar saai. Geloof  kan zoveel meer zijn als we ook daadwerkelijk goddelijke doelen durven stellen die god ons in het hart wil leggen door Zijn Geest.  Wat zou het geweldig zijn als we ons leven met Gods Geest mee zouden bewegen.  Als we datgene zouden doen waarvan we weten dat het Gods wil is dat we het doen.

Misschien twijfel je er over of iets wel of niet Gods wil is.  vraag je dan af of datgene wat je op moet geven is wat Gods doel voor je leven is en of dat gene waar je van denkt dat het Gods doel voor je leven is anderen en jezelf doet groeien naar God toe. Of je  nieuwe ontmoetingen  ziet. Of je liefde ervaart. Of God met je meegaat.  Is het een godsbeweging of een beweging van jezelf? verlang je niet naar meer dan waar je nu in zit of  ben je tevreden met je leven zoals het is?

vervulling

Het zou goed zijn om met God hier over in gesprek te gaan.  het gaat niet om wat jou ideeën zijn in deze, maar om wat Hij in jou wil leggen of eigenlijk al in je gelegd heeft toen Hij je gemaakt heeft.  Hij heeft je gemaakt met een verlangen om  je doel te vervullen. Het doel welke  hij in je heeft gelegd zal je leven vervulling geven zoals je niet eerder hebt gekend. Het zal voorbijgaan aan al het aardse en heeft eeuwigheids waarde.  Vraag God om je bereidt te maken. Hij zal het doen als ook jij bereid bent hem te dienen, Zijn beweging te volgen.

Eén reactie op “Huisje, boompje, beestje?”

  1. […] heb je er aan om altijd maar te werken. Altijd maar bezig te zijn met je  carrière, je huisje, boompje , beestje.  Altijd maar bezig te zijn met  je leven zo aantrekkelijk mogelijk in te kleden voor […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: