Ik ben trots op God!

images (2)Weet je, Ik ben een vriend van God. ik durf dat gewoon te zeggen. Ik  ben bereid  veel voor Hem te doen.   mijn leven  en alles wat ik heb  wil ik Hem geven.  maar eigenlijk is dat zo moeilijk nog niet, immers het is toch al van Hem.

Waar het mij om gaat is dat ik soms schrik van mijzelf. Dat ik schrik van mijn motieven.  Ik las in een boek van Larry Crabb dat  hij zichzelf tegen kwam  terwijl hij iets moest zeggen bij het graf van zijn broer en dat er iets in hem was , een stemmetje , een gedachte, dat  Hij terwijl hij sprak dacht ; ”ik kan het toch best aardig allemaal, ik weet de mensen toch wel aardig te boeien”. Zomaar tussen  het spreken door en het moment waarbij het niet zou moeten gaan om wie hij was, maar om zijn broer die overleden was en de nabestaanden.

Ik heb….

Ik herken  dat erg. Ik heb een geweldige baan, waarbij ik werk met mooie mensen die door het levend getekend zijn. ( teen Challenge) Ik heb het daar geweldig naar mijn  zin en ik ontvang  van deze mannen meer dan ze zelf beseffen.  Ik heb een prachtig gezin en mooie kinderen en pleegkinderen.  Ik krijg veel liefde van ze allemaal.  Ik heb een schitterende vrouw, die als ik  de Bijbel lees een lofzang verdient. Toch komen soms de gedachten bij me op dat ik het allemaal best  aardig gedaan heb. Ik doe best veel voor verschillende mensen, voor de maatschappij, voor God, voor mijn gezin.

Vreemd eigenlijk dat zulke gedachten zo gemakkelijk binnen komen. zo gemakkelijk iets  van trots  in ons leven kan worden.  ik besef me dat ik al deze zaken  niet zelf zo had kunnen uitkiezen . dat God me  geweldig gezegend heeft.  Ik heb een geweldige vrouw die  me  met liefde en met alles wat in haar is  bij staat. Die  zo enorm hard werkt en daarbij ook nog eens  een geweldige  lieve en zorgzame moeder is. die al is ze  zo enorm moe ’s avonds nog even wat kleren in de was gooit gewoon omdat ze van mij en haar familie houdt.

Ik denk aan mijn werk. Een plek waar ik zoveel ontvang, veel meer nog dan ik geef.  Waar ik collegae heb die me  met liefde ontvangen en me ondersteunen, waar mannen wonen die me zzoveel terug geven aan liefde die ik op een nadere werkplek  niet zou kunnen vinden. De ruimte en de blijdschap die ik er ontvang zijn zo bijzonder en ik merk het soms niet eens op.

Mijn kinderen die me zoveel vreugde geven. veel meer dan zij, maar ook dan ik soms, zelf besef. Wat is het geweldig dat ik ze kan onderhouden in een tijd als deze en dat  ze allemaal stuk voor stuk goede keuzes  maken in het leven. soms botsen we wel eens, maar ik ben zo enorm trots op mijn lieve kinderen en wat ze allemaal presteren in een tijd  als deze.

gezegend!

honored and gratefulIk ben zo blij met de kinderen die  op ons pad gekomen zijn zonder dat  we daar hand in hebben gehad. zonder dat ze in ons  gezin zijn geboren, maar ons gezin , ondanks  de moeilijke situaties  soms ,  zoveel meerwaarde geven. ze zijn zo bijzonder voor mij en geven het leven zoveel kleur en meerwaarde welke ze zelf waarschijnlijk niet beseffen.

Hoezo, trots? Heb ik reden om trots te zijn? nee zeker niet. ik besef dat God me geweldig gezegend heeft.  Gezegend met een geweldige vrouw, geweldige kinderen en pleegkinderen een mooie baan en mensen om mij heen die mij liefhebben om wie ik ben. Ik heb geen reden om trots te zijn op eigen prestaties. Ik heb mijn eigen vrouw opgezocht, maar God  bracht haar op mijn pad. Ik heb kinderen verwekt, maar God zorgde er voor dat we gezegend werden met vier prachtig kinderen van onszelf en toen  dat genoeg bleek, zorgde God voor nog twee prachtige lieve kinderen om te verzorgen en te verwennen.  Hoezo zelf de hand er in gehad. ik besef me dat zo verschrikkelijk veel mensen deze zegen niet ontvangen hebben.  ik geniet van  mijn baan omdat God me er geplaatst heeft. Een plek die op veel fronten bij mij aansluit. Waar had ik elders  zo’n baan kunnen vinden? Ik heb geen idee. Maar ik weet wel dat God in deze baan ,al de rottige situaties die mijn leven ook heeft gehad  bruikbaar maakt.  Wat een geweldige  leven heb ik en God, God heeft het mij gegeven.

Ik  kan soms zo enorm zo op mijzelf gericht zijn en denken dat ik het allemaal best goed doe en op zoek zijn naar erkenning, maar als ik er over nadenk en dieper naar binnen kijk over wie er controle heeft. Dan moet ik erkennen dat God mijn leven zegent. Dat Hij zo’n geweldige God is. dat Hij mij zo geweldig lief moet hebben. ik ben Hem zo dankbaar. Ik ben trots dat Hij mijn Heer is, mijn Vader, en Vriend. meer dan genoeg redenen om Hem eer te geven. Ik ben Trots op Hem!

 

2 reacties

  1. Op het moment dat ik de titel zag, had ik het gevoel dat je dat niet zo neer zou moeten zetten. Na het lezen van het hele blog vind ik het juist mooi. Dankbaar zijn voor je vrouw, kinderen en werk. Het zijn geen eigen verdiensten … Je schrijft het precies zoals ik het beleef. We mogen het bezien in het licht van Zijn genade. Dank je voor je openhartigheid!

    Like

Een reactie plaatsen