de 1e ontmoeting

Wanneer je mensen  op straat tegenkomt  noemen we dat een ontmoeting.  Wanneer we het op deze site hebben over ontmoeting dan spreken we  echter over  meer dan oppervlakkigheid en toevalligheidd. We willen dieper met elkaar in gesprek zijn.  elkaar ontmoeten op een dieper niveau. Geestelijk niveau.

Ik weet niet of je het ooit  wel eens hebt ervaren zoals ik het bedoel.  Je ontmoet iemand en je herkent gelijk iets in die persoon. Ik bedoel daarmee niet bepaalde overeenkomsten, maar vooral herkenning. Je ervaart iets meer dan wat voor het oog  aanwezig is.

Veelal is er tegenwoordig weinig tijd  om na te denken over wezenlijke zaken  van het leven.  na te denken over wie je zelf bent en hoe je in het leven staat.  Na te denken over anderen en jouw relatie met hen. Na te denken over wie God nu werkelijk voor je is.  er zijn zoveel clichés over al deze zaken , maar wie ben je nu werkelijk in relatie tot jezelf, de ander en tot God.

We willen niet een vooringenomen standpunt innemen, hoewel we dat sneller doen dan we ook maar beseffen. Wel is mijn persoonlijke uitgangspunt  de christelijke spiritualiteit.  Misschien hebben we daarin een stukje herkenning, maar misschien ook niet. toch geloof ik dat dit niet de ontmoeting in de weg hoeft te staan.

Ik geloof dat wanneer we onszelf openen voor onszelf en de ander, God zichzelf zal laten zien. Wat zou het fijn zijn als we hier na deze eerste ontmoeting het gevoel hadden een echte ontmoeting  te hebben. Een ontmoeting die nog in ontwikkeling is misschien , maar die oprecht is. waar we , mits met respect, alles kunnen zeggen.

Ik hoop werkelijk dat ik jou hier in alle oprechtheid te kunnen ontmoeten.

wil je meer over mij weten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s