Hij in ons!

veel mensen verlangen er naar om maatschappelijk, sociaal, financieel te groeien. Waar we het hier in dit blog als vervolg vanuit het boek van Watchman Nee over willen hebben is, is groeien in het leven met Christus. We hebben het in eerdere blogs het het  overwinningsleven genoemd.

Blog 7

Als we ontdekken dat niet wijzelf in controle zijn, maar het over gegeven hebben aan Christus. Dan zijn wij het niet meer die bepalen, maar dan willen we Christus laten bepalen. Dat is overwinning.  Gaandeweg mogen we daar in groeien. Natuurlijk zijn we in nature nog steeds vlees. We leven in de wereld. Hoewel in ons binnenste, onze geest is in Christus en dat is geestelijk. We leven door de Geest  die in ons woont.

Toch kunnen we stellen dat naarmate we in de Geest wandelen we voortdurend aanlopen tegen wat vlees is. In ons is een voortdurende strijd. Niet enkel tegen mensen en allerlei aantijgingen, tegen van alles wat om ons heen gebeurt, maar tegen geestelijke machten die ons onderuit willen halen. (Efeze 6:12) daarom moeten we groeien. De zonde die we kennen hebben we wellicht al onder Gods autoriteit gebracht. Ze hebben geen invloed meer op ons. Echter we mogen ook overwinning behalen over wat nog onbekend is en wat God in ons leven telkens naar boven haalt op dat we daar mee afrekenen in Jezus naam.

De Waarheid in ons geopenbaard.

Misschien zijn het zaken in ons leven waarvan we ons in eerste instantie niet. Bewust waren dat ze verkeerd waren. Maar gaandeweg ons proces en ontwijking in en door Christus mogen we leren los te laten wat ons belemmerd in ons functioneren als Christen. We zijn niet meer van deze wereld. Laten we ons derhalve laten Heiligen door de Waarheid. Jezus is de Waarheid, Gods woord is de Waarheid. (Johannes 17:16-17) als er zaken onbewust in ons aanwezig zijn zullen ze door de Geest in ons geopenbaard worden.

Het vraagt van ons om de relatie met God vast te houden en hierin ons uit te strekken. Wanneer we de Waarheid niet zoeken zullen we de genade in Christus niet ervaren. Genade en Waarheid zijn als het ware twee zijden van een munt. De waarheid helpt ons te ontdekken en de genade is het die ons voorziet wat nodig is om de relatie vast te houden en ons te doen groeien. Waar wij het voor onmogelijk houden om te veranderen daar is het Christus , die door de Geest in ons die  de verandering wil bewerken.

God schiet nooit te kort!

Ook mogen we vragen om de gaven van de Geest waar we dat nodig hebben. Waar we zelf in wijsheid te kort schieten wil God het ons geven, waar we tekort schieten zal Hij zelf zijn hand gebruiken. Zijn hand schiet nooit te kort en als we om wijsheid bidden dan zullen we ontvangen. We moeten niet twijfelen daarover, maar omarmen dat God het zal doen. Sterker nog Hij heeft het reeds gedaan, maar we hoeven het enkel toe te laten. Laat andere stemmen in mij zwijgen zegt een lied. Dat is de strijd die we te voeren hebben. Niet meer ik, niet wat anderen zeggen, maar dat wat God doet is goed. Hij is het die het willen in ons werkt, niet alleen het willen ,maar ook het doen zoals Hij dat van ons vraagt in geloof. (Filippenzen 2:12-13)

Elke dag ontdekken we nieuwe zonden of falen in ons leven, maar God zij dank is er ook zegen in de Genade die God ons dagelijks schenkt. Sterker nog, God geeft ons genade op genade vanuit wie Hij is. Dat is onophoudelijk! (Johannes 1:16) waar we daar soms even geen zicht op hebben vanuit ons menszijn, dan mogen we dat in gebed bij God brengen(filippenzen 4:6) in Christus is de overwinning reeds behaald. Ze is absoluut en kan niet verbeterd worden, maar door ons uit te strekken naar Zijn Licht van de Waarheid mogen we groeien in ons Leven met Hem. Dat is alle lof waard. Prijs God, omdat Hij in Christus heeft overwinnen en ons doet groeien in onze relatie met Hem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: