Be free, be you!

Ben jij een controlefreak? De vraag is dan; waarover wil je de controle? Misschien probeer je bepaalde zaken in de hand te houden. Heb je het idee dat je geen fouten mag maken of probeer je te voorkomen dat anderen dat doen misschien? Misschien probeer je te stoppen met bepaalde gewoonten, maar vraagt je voortdurend af hoe het komt dat het niet lukt.

De zon gaat op, de zon gaat onder, en zij hijgt naar haar plaats, waar zij opging. De wind gaat naar het zuiden en draait naar het noorden. Al draaiend en draaiend gaat de wind, en al draaiend keert de wind weer terug. Alle rivieren gaan naar de zee, toch raakt de zee niet vol. Naar de plaats vanwaar de rivieren kwamen, daarheen keren zij terug, om vandaar weer te gaan stromen. Alle dingen zijn zo vermoeiend, dat niemand het kan uitspreken. Het oog wordt niet verzadigd van zien, het oor wordt niet vol van horen. Wat er geweest is, dat zal er weer zijn. Wat er plaatsvindt, dat zal weer plaatsvinden. Er is niets nieuws onder de zon. Is er iets waarvan men kan zeggen: Kijk eens, dat is nieuw? In de eeuwen die voor ons geweest zijn, is het er al geweest.
Prediker 1:5‭-‬10 HSV

Om los te komen van patronen is het belangrijk te begrijpen dat je vanuit je zelf daar geen invloed op hebt door controle uit te oefenen. Niet door je wil er op te zetten of je te focussen op de situatie, maar juist door te ontspannen en te vertrouwen dat God je zal helpen als je leert los te laten wat jou in de macht heeft. Niet jouw wilskracht zorgt er voor dat je vrij wordt van de issues in je leven, maar overgave. Klik hier maar eens. Misschien begrijp je wat ik er mee bedoel te zeggen.

De mens is niet in staat om vanuit de pijn , de frustratie, de schaamte, de irritatie op een goede manier te handelen.. pas wanneer we in staat zijn om ons over te geven aan Christus zullen issues in ons leven een plek krijgen die veranderend zijn. Hoezo veranderend? Wanneer we durven loslaten en erkennen dat niet alles lukt of onze schuld is. Dat bepaalde zaken juist wel van ons is, maar door vergeving te vragen of juist te schenken ontstaat er ruimte in ons die vrij maakt.

Jezus maakt vrij! Hij is degene die ons met zijn leven heeft vrijgekocht. Veel mensen kennen en weten dit. iig ze hebben het gehoord of iig aangehoord. De vraag is of ze het ook toegelaten hebben in hun leven. Dat zie je aan hoe ze in het leven staan. Hoe ze bv keuzes maken en wat de gevolgen er van zijn. De vraag die ik wil achterlaten is: ben je in controle of durf je los te laten en is jouw leven onder controle omdat je weet dat wie je bent en wat je doet niet van invloed is op wie je mag zijn in Christus?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: