Licht, Liefde, Leven

De maatschappij wordt veelvuldig geraakt door giftige ideeën. Wat zijn giftige ideeën? Dat zijn zaken die mensen meetrekken en bewegen in een verkeerde manier van leven.  Wanneer het niet lukt op hun eigen manier zoeken ze aansluiting bij bepaald gedachten goed of zaken die mensen op persoonlijk vlak raken. Het gaat niet om de waarheid, maar om de impact die ze willen als individu.

Ten koste van wat?

Vaak is de impact die bepaalde mensen willen maken slechts gericht op persoonlijke of maatschappelijke positie. Dat mag schijnbaar ten koste gaan van zwakkeren. Ze hebben er een mening over of gedachten en weten deze prima te verkopen voor eigen gewin. Het is een gewin in de macht van de duisternis.

Jezus kwam naar deze wereld en heeft ons geleerd om totaal anders naar de wereld te kijken. Hij leerde ons met Gods ogen te kijken naar de mensen om.ons heen, naar de  toekomst en ten opzichte van Leven, Liefde en Licht.

Radicalisering

Ik geloof dat mensen op zoek zijn naar geborgenheid en verbinding. Sommigen verdwalen totaal in wat aangeboden wordt op het internet en vinden daar  zaken die de waarheid verdraaien. Veel extreme zaken die verleidend zijn en waarvan de bron duister is.  Er is veel radicalisering van zaken die soms waar zijn,  maar die door hun kijk op zaken niet oprecht, echt zijn. Zoals Jezus de wet niet afwees als waarheid, maar terugbracht tot zijn ware kern, namelijk Gods liefde voor mensen, zo mogen ook wij opnieuw leren kijken.

 

Met God mogen we leren kijken naar nieuwe kansen, een andere manier van omgaan met elkaar, gericht op onderlinge liefde zoals Jezus ons heeft liefgehad.  Niet gericht op persoonlijk gewin of het profileren van wat jij denkt dat er  toe doet, maar om te delen van hetgeen God wil dat we delen.

Focus

Daarbij is het goed te weten dat we onze focus zullen moeten verleggen. Het duister wil ons verleiden tot een vorm van multitasking.  Overal iets van te vinden, overal een mening bij te hebben of een gedachte, maar ik geloof dat we geroepen zijn om Jezus te volgen .

Ik geloof dat we niet bezig hoeven te zijn met in eerste plaats onszelf, maar in eerste plaats juist mogen kijken naar wat Gods wil is. Niet gericht op het persoonlijke , maar juist op de ander gericht. Zoals Jezus gericht was op jou en mij. Laten wij onze focus houden op Hem die de Weg daarin heeft laten zien als Licht in deze wereld.

Natuurlijk mogen we daarbij onszelf zijn. we zullen echter voortdurend mensen tegenkomen die ons willen afleiden, veranderen, maar je mag opstaan in de kracht van het Leven en uitdelen van Zijn Liefde die in ons. Je kunt kiezen voor de dissociatieve gedachtegang van de wereld die door de duisternis in ons geprojecteerd wordt, maar ook voor het licht van Jezus’ liefde voor ons allen. In Hem mogen we weten geliefd te zijn.

Zelfredzaamheid de leugen van deze tijd.

We leven in een tijd waarin we het hebben over zelfredzaamheid. Dat is de grote leugen van dit moment. We zijn slechts beperkt zelfredzaam.  We hebben juist anderen nodig.  mensen lopen vast in een onduidelijke structuur, men weet niet meer waar te zoeken,  geen duidelijke kaders. Door de fragmentatie die de wereld bied ontstaat er bij velen een gevoel vervreemding. Hierdoor gaan mensen op zoek. Helaas zien we dat er veel gezocht wordt op verkeerde plaatsen en ideeën geplant worden via sociale media.  Onze zintuigen worden als het ware gekaapt  door  valse bronnen die duisternis brengen ipv Licht waar de mensheid juist naar op zoek is.

Ik geloof dat Christen geroepen zijn om het Licht dat ze ontvangen hebben mogen uitdelen.  Zuiver licht. Licht dat voortdurend gericht is op wat Gods wil is. Daarom moeten we ons voortdurend richten op Hem die het Licht der wereld is. Het is de manier waarop we naar zaken kijken. Hoe valt het Licht op zaken. Wat is het perspectief de manier van kijken? Waar gaat het om?  Wil je slechts jouw mening laten horen en je stem laten gelden of gast het om de waarheid in allr waarachtigheid?  Gaat het om verbinding, relatie? Is het uitgangspunt Liefde, Leven?
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s