Tesla als bestaansrecht?

Mijn vorig blog had als titel, God bestaat niet. Misschien dat sommigen geschrokken zijn van deze titel. Anderen twijfelen wellicht aan mijn geloofszekerheid of zo. Anderen vinden me misschien een dwaalleraar, een wolf in schaapskleren of iets dergelijks, maar ik probeer vooral een aanzet je te geven om na te denken over hoe je tov God staat.

Mensen bestaan, dieren, bomen, bloemen,…huizen, auto’s… Ze bestaan omdat ze een bepaalde basis hebben die voortkomt uit God. Een auto komt voort uit God? Ja zeker omdat de mens die het bedacht uit God komt. Dat wil dus zeggen dat de Tesla niet perse door God zelf gemaakt is, ook is het niet zo dat Elon Musk nu direct een opdracht van God heeft gehad. Maar ergens is er in de mens een vorm van creativiteit door gegeven via de conceptie waar Elon Musk al dan niet bewust iets gecreëerd heeft wat hem schatrijk gemaakt heeft. Het lijkt misschien dat de Tesla bestaat omdat Elon Musk dat heeft bedacht en uitgevoerd, maar God heeft zowel Elon als Tesla bestaansrecht gegeven. Zo heeft alles een soort van bestaansrecht wat voortkomt uit de Creator, Maker van alles.

Wat dan wat betreft de Creator, de Maker, Schepper van alles? Bestaat Hij? Heeft Hij recht van bestaan? Waaraan moet God zijn recht verlenen? Hij is van alle tijden. Sterker nog tijd ontleent zijn recht aan Hem. Alles wat is is door Hem gemaakt met een doel, maar wat is Gods doel? Wie is Hij? Aan wie moet Hij verantwoording afleggen?

Ik geloof dat we veelal denken aan God als iemand die de zaken bepaalt en organiseert op wat wij mensen willen. We zijn in onze eigen ogen belangrijk en denken soms dat God doet wat wij willen. Ik geloof dat het daar vaak mis gaat in ons denken. Wij kunnen de Heer niet naar onze hand zetten. God doet wat Hij wil. God bestaat niet alleen, Hij is! Hij is de Ik Ben. Zijn bestaan zit niet in zijn afkomst, niet alleen in wat Hij doet of zegt, maar in wie Hij is. Zijn hele wezen is doordrenkt van leven, liefde, waarheid, heiligheid.

Misschien geloof je niet in Gods bestaan. Het is niet verkeerd om dat te zeggen, maar goed om er over na te denken. Gods bestaan is meer dan dat. Hij is meer dan een soort van persoon die bestaat. Hij is er, Hij was er altijd al en zal er altijd zijn. Ongelooflijk nietwaar? Misschien vindt je dat ik doordraaf, maar ga eens zitten en vraag je eens af wie God is en wat Gods drijfveer is. Al gauw komen we uit bij wat wij zelf belangrijke items vinden. Zaken die we gehoord en geleerd hebben over God. Zaken die waar zijn en waarin Gods waarheid ,liefde, trouw, almacht of heiligheid zichtbaar is. Toch is alles wat wij weten vanuit ons menselijk perspectief. God is echter groter dan wij kunnen bedenken. Daarom leerde Jezus ons ook verschillende aspecten over God.

Hij is in alles. Hij is Leven! In job staat een mooi gedeelte hoe het leven vorm kan krijgen zelfs als er geen hoop meer lijkt te zijn.

Want voor een boom is er nog hoop. Als hij wordt omgehakt, ontstaan er wel weer nieuwe spruiten die uitgroeien tot takken. Hoewel zijn wortels in de grond oud zijn en zijn stam langzaam afsterft, groeit en bloeit hij weer als een jonge boom zodra er water bijkomt.
Job 14:7‭-‬9 HTB


Voor de mens is er hoop in Leven met Hem. We leven en bestaan omdat Hij er is. Als wij in Hem geloven bestaan we dan eigenlijk wel echt? En als we doodgaan en begraven en ons vlees tot stof geworden is en niet meer bestaan, zijn we er dan nog? In geloof mogen we voor altijd bij Hem zijn en Leven met Hem. Ons bestaan voorbij en toch leven wij. Zo kunnen we ook sterven. Wanneer we niet geloven dan bestaan we niet. We zijn dood. Er is geen leven zonder God. Zelfs als we ademen, als we bewegen kunnen we eigenlijk dood zijn.

Heftig vindt ik dat zo te noemen. Want sommige mensen die ik liefheb en waarvan ik geloof dat God ze ook lief heeft maar zijn wellicht min of meer dood. Man man, wat confronterend pijnlijk. God bestaat niet alleen. Hij is het bestaan! God is Het Leven waarop wij ons bestaan op deze aarde mogen bouwen. Zijn Leven is real en fysiek geworden in de Heer Jezus. Hij heeft bestaan en leeft voor eeuwig. God was in Hem en in Hem kunnen we zeggen Dat Hij heeft bestaan. Hij leeft nog altijd en met Hem is er bestaan in ons.

Gelukkig is er nog tijd en mogen we delen van het Leven wat Jezus in ons heeft gelegd. Door Zijn Leven, Liefde mogen we uitreiken naar hen die als het ware met de dood in de schoenen leven. We mogen vertellen aan een ieder dat Jezus Leeft. Dat Gods bestaan ook hun leven wil beïnvloeden door Zijn Geest. We mogen een verhaal brengen dat waar is en Leven brengt voor een ieder die Zijn bestaan accepteert en gelooft dat Jezus leven bracht door Zijn dood. Ik wil je uitdagen om te onderzoeken wat leven is en de dood achter je te laten. Niet door mijn verhaal, maar door te onderzoeken Wie Jezus is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s