God bestaat niet!

Je kunt natuurlijk zeggen dat God niet bestaat of dat er geen leven is na de dood. Je kunt van alles roepen, maar daarmee bewijs je niet wat waar is of onwaar. Je zegt misschien wel van alles, maar het zegt vooral iets over hoe beperkt we zijn als mens in ons denken.

Als je zou zeggen dat morgen niet bestaat of de toekomst is er niet, dan weten we dat wat we zeggen onwaar is. Morgen is nog nooit geweest en de toekomst is nog niet ervaren. Is ze er niet? Waar is ze dan? Wijs ze eens aan? Je kunt in een agenda wijzen naar de dagen of op je horloge kijken, maar hebben we daarmee grip op de toekomst?

Kijken kun je met je ogen. Wat voor ogen is kan je zien. Maar onze ogen laten soms een beeld zien, maar in de praktijk kunnen de dingen toch anders zijn dan we ogenschijnlijk hadden gedacht. Soms kunnen we ons verkijken op de buitenkant, het kan doen vermoeden dat de binnenkant een bepaalde kleur of smaak heeft. Echter in de praktijk kan het heel anders zijn.

De mens is niet anders. Jij en ik zijn gemaakt om eeuwig te leven in relatie met God. Dat hoef je niet te geloven, dat is jou keuze. Je bent gemaakt voor de eeuwigheid, maar wat als iemand niet wil aanvaarden dat dit waarheid is ?

Soms zoeken we en willen we iets wat we niet thuis kunnen brengen. Ons hoofd, gedachten, gevoel geeft een beeld af in onze gedachten, maar durf je deze los te laten ontstaan er nieuwe beelden, kaders, die bevrijdend zijn.

Ik geloof dat Jezus vrij maakt, daar kan je natuurlijk aan voorbij gaan. Er niks mee doen. Niet geloven of juist belachelijk maken, maar het veranderd niets aan de essentie van wat waar is. De Waarheid blijft de Waarheid of we dat nu geloven of niet. Ik wil geloven dat God ons de ogen wil openen. Ik hoop dat je durft te kiezen voor wat je nog niet kent. Voor opnieuw een nieuwe morgen. Ik geloof dat Jezus daar ook is. Hij is immers gisteren en heden, maar ook morgen hetzelfde. Amen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s