Niet ik maar Hij!

Hij bad: “Vader, laat Mij alstublieft niet de beker [ van uw straf ] leeg hoeven te drinken.” Maar Ik zal niet doen wat Ik Zelf wil, maar wat U wil.”
LUKAS 22:42 BB

Jezus laat, juist voordat Hij zal lijden en sterven , zien dat Hij bereid is tot het uiterste te gaan. Niet omwille van Hemzelf, maar omwille van Zijn liefde voor zowel de Vader en voor ons. Dat is pas werkelijk radicaal liefhebben.

Wat hebben wij nodig om zo’n keuze te maken? Volg Jezus! Door de keus te maken Hem te volgen kunnen we uitspreken dat we niet slechts doen wat we zelf willen, maar juist te doen wat God de Vader wil.

Gebed:

Vandaag wil ik mijzelf totaal overgeven aan U, Here God. Alles wat ooit de macht heeft gehad in mijn leven verklaar ik hierbij als machteloos en alles wat ik heb, ooit gedacht heb, wat ik ook gedaan heb, mijn bezit, mijn tijd en al mijn persoonlijke invloed in levens van anderen geef ik in de handen van Jezus. Ik wil Hem volgen in dienstbaarheid aan de Vader zoals Hij dienstbaar was. Ik wil de controle loslaten die ik zelf heb op mijn leven en uitspreken dat niet mijn wil, maar Uw wil Heere God gedaan mag worden in en door mijn leven.

Dit gebed, deze woorden uitgesproken geven kracht. Niet als toverwoorden, maar als ze uitgesproken worden vanuit heel ons wezen. Wat er ook is in je leven, boosheid, teleurstelling, angst of schaamte, verslaving of afhankelijkheid, onbegrip, afwijzing, niet gewenst zijn, mishandeld, onzeker, bitter,…

Als je ooit ergens gelovig bent geworden, dan heb je vast en zeker ontdekt dat je God lief kunt hebben en tegelijk kan dat een enorme strijd zijn. Je bid misschien, maar vindt het lastig om alles over te geven en probeert op de een of andere manier vast te houden aan hoe je met je eigen zaak, op je werk of je gezin omgaat. Je durft eigenlijk niet jouw wil en Zijn wil te doen.

De woorden van het gebed hierboven zijn krachtig, maar misschien blijf je als het ware wat hangen als gelovige en als je tot op heden niet gelooft, dan mag je weten dat hier een omslagpunt is voor de rest van je leven als je het durft te bekrachtigen door met alles in je, maar vooral op zielsniveau uit te spreken dat je de keuze maakt om Gods weg te gaan, net als Jezus Zijn wil te doen. Dat je uitstapt om de juiste keuzes te maken zoals Jezus die ons leert. Door dicht bij Hem en Het woord te blijven veranderd er iets in je. Je hart en leven krijgt nieuwe inhoudt. Nieuwe inzichten en het uitgangspunt is Jezus wil voor je leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s