Helemaal jij!

Wat is de waarde van een halve relatie. Of misschien een relatie waarbij je je voor 80% geeft? Ik geloof dat Jezus zich helemaal heeft gegeven voor God, Hij deed wat Zijn Vader(God) Hem vroeg. Hij wist dat het geen gemakkelijke taak zou zijn en dat Hij tot het uiterste gepushed zou worden. Toch koos Hij voor deze weg omwille van jou en mij. Daarmee leefde Hij wat Hij verkondigde.

God liefhebben met heel ons hart. Hoe doen we dat dan? Waar zit mijn hart? We kunnen naar onze borstkas wijzen, de plek van ons hart. Of als we het hebben over ons verstand, dan kunnen we naar ons hoofd wijzen waar ons verstand zit. Het blijft wat wijzen naar iets wat eigenlijk onaanwijsbaar is. Maar het wordt nog moeilijker als we het hebben over onze ziel. Wat is onze ziel. Heb lief met heel je ziel?

De ziel wordt ook wel teruggekoppeld naar het woord adem. Als we terugkijken naar Genesis komen we dit ook tegen als God ons Zijn adem geeft. Je bent daardoor een levende ziel. Doordat Gods adem in ons leven is leven wij. We spreken ook wel over de psyche, de basis voor het woord psychologie.

Je ziel is datgene wat jou motiveert om te leven. Het is jouw persoonlijkheid, je levenspad en dat wat in je zit wat er uit moet.

Als we spreken over de ziel, dan gaat het over je wil, je drive, je passie, datgene wat je beweegt om te leven. beetje samengevoegd: je ziel is je verlangens en passies, je persoonlijkheid, je wil om te beslissen. Het heeft alles te maken met de richting die je opgaat in het leven. In essentie is je ziel je Leven met een hoofdletter. Met een hoofdletter omdat enkel God dat in jou kan geven. Je ziel is datgene wat jou motiveert om te leven. Het is jouw persoonlijkheid, je levenspad en dat wat in je zit wat er uit moet.

Lastig om het concreet te maken, maar iedereen heeft wel dat speciale gevoel, dat extra sensitieve wat je beweegt om er voor iemand te willen zijn. Een verlangen dat roept in je. Jezus spreekt daar ook over. Hij heeft over dorst. Wie dorst heeft…. Of het vinden van iets belangrijks, een schat. Of iets wat verloren was en teruggevonden word. Een schaap, een zoon, … Lees Lukas 15.

Dorst!

God heeft het verlangen in ons gelegd naar wat er werkelijk toe doet. Je bent bijzonder. De moeite waard, geliefd! Er is niemand als jij. Er zijn veel mensen, maar jij bent de enige zoals jij op de hele wereld en er is nooit iemand geweest als jij. En er zal nooit meer iemand zijn als jij. God heeft jou gemaakt om van te houden en jij mag ook van Hem houden. Sterker nog, je bent zo uniek, dat er niemand is die op zo’n manier van God kan houden als jij!

Je totale persoonlijkheid is er om van God te houden. Je unieke stem de kleur en diepgang van je stem is het verschil van de ziel in je. God hoort ieder aspect van de toon van jouw persoonlijkheid. Hij heeft het in je gelegd en houdt er van . Het is wat God beweegt. Het laat Zijn hart voor jou kloppen. Het beweegt als het ware zijn hele wezen. Het is waarom Hij ademt.

Misschien komt dit niet goed bij je binnen. Je bent misschien beschadigd en denkt dat dit liefdevolle woorden zijn, maar niet voor jou? Ik geloof echter dat dit de essentie is. God wil je raken en jij hebt de keuze of je door God geraakt wil worden en de uniciteit die in je is te laten Leven of te laten leven zoals het tot nu toe was. Ik geloof dat we geroepen zijn om met een hoofdletter te Leven. Dat begint met het erkennen dat God Heer is en dat je gelooft dat Hij je gezien heeft. Dat is een lied waard: er is geen afstand!

Oooh, oooh
U bent niet bang voor mijn vragen
Mijn twijfel schrikt U niet af
U deinst niet terug bij het zien van mijn falen
Daar in mijn zwakte zie ik Uw kracht

U bent niet verrast als ik struikel
Niet boos of teleurgesteld
U tilt mij op en U toont mij Uw goedheid
Daar in Uw armen vind ik herstel

U strekt Zich uit naar mij
Wat ik ook doe of voel
Er is geen afstand
Tussen U en mij
Er is geen schaduw van
Omkeer bij U te zien
Er is geen afstand
Tussen U en mij

Oooh, oooh

Niet langer gebukt onder schaamte
U heeft mij vrijgemaakt
Nu ga ik staan op Uw woord en beloften
U bent een Vader die mij nooit verlaat

U strekt Zich uit naar mij
Wat ik ook doe of voel
Er is geen afstand
Tussen U en mij
Er is geen schaduw van
Omkeer bij U te zien
Er is geen afstand
Tussen U en mij

Dit is waar
Ik hoor te zijn
Ik dichtbij U
U dichtbij mij
Ik wil nu
Niets anders meer
Ik geef mij over

Dit is waar
Ik hoor te zijn
Ik dichtbij U
U dichtbij mij
Ik wil nu
Niets anders meer
Ik geef mijzelf

U strekt Zich uit naar mij
Wat ik ook doe of voel
Er is geen afstand
Tussen U en mij

Er is geen schaduw van
Omkeer bij U te zien
Er is geen afstand
Tussen U en mij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s