Speak Jesus!

Als er iets is wat voor mij belangrijk is , dan is het dat mijn familie, mijn vrienden en een ieder die mij kent Jezus zullen ontdekken. Ik zou willen dat ik de liefde die ik in Jezus heb leren kennen zou kunnen overdragen. Ik hoop dat ze in mijn leven iets van Jezus zullen zien.

Met dat ik dit schrijf, weet ik ook hoe enorm feilbaar ik ben. Als mens met hebben we allen onze menselijke beperkingen, maar ik geloof in de keuzes die we als mens maken en het effect er van. Hoewel ik waarde hecht aan een goede opleiding voor mijn kinderen, dat ze werk hebben, hun best doen, gewaardeerd worden in wat ze doen en door wie ze zijn, toch bid ik dat God de eerste plaats zal hebben in hun levens en dat ze gezonde en liefdevolle relaties mogen ervaren in hun levens.

Impact van relatie

Ik bid dat de relatie met Jezus meer en meer impact zal hebben. Niets op deze wereld is van groter belang. Wanneer we jong zijn denken we wellicht dat wat we doen en zeggen impact hebben, maar naarmate we groeien in geloof en leven zullen we meer en meer gaan ontdekken dat er buiten de relatie met God en de mensen om ons heen niet veel de moeite waard is. Ik wil de schat delen die in mij leeft. Dat is Jezus. In al mijn beperkingen probeer ik dit uit te dragen in al mijn feilbaarheid.

Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen; want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.
Mattheüs 6:19‭-‬21 HSV

De relatie met Jezus is topprioriteit in alles wat ik doe en waar ik naar streef. Dat is een behoorlijke uitdaging. Maar ik ben de uitdaging aangegaan om mijn liefde voor Jezus centraal te stellen in mijn relaties. Er is immers niets wat meer waarde heeft. Toch merk ik dat ik voortdurend overrompeld wordt en daardoor soms de balans verlies en doorschiet en daardoor uit het oog verlies wat belangrijk is. Dat gebeurt als ik :

Onder druk sta en niet de tijd neem voor relaties. Ik verlies dan het contact wat nodig is. Jezus nam altijd tijd voor het individu. Hij kwam in contact met een vrouw die slechts de zoom van zijn kleed raakte. Hij was gericht op relatie.
Soms verlies ik mijzelf in wat nog allemaal moet en te weinig tijd. Jezus maakte tijd . Hij nam de tijd voor kinderen en voor zieken. Hij nam de tijd om met God te spreken zelfs toen de tijd begon te dringen.
Soms in alle hectiek en vragen die mensen stellen kunnen we zo vollopen dat we geen aandacht meer hebben, maar Jezus crerde tijd van aandacht. Hij stopt bij een boom en zag zacheus, hij zorgde dat vele mensen te eten hadden, hij lag aan met mensen, raakte ze aan.
Wat kunnen we soms bang zijn voor wat mensen denken. Om wat men vindt vanwege de mensen met wie we omgaan. Maar Jezus ging om met vrouwen, met zoeken, met heidenen, Samaritanen met mensen die door de maatschappij uitgekotst waren.

Verkeerde prioriteiten

We kunnen in alle hectiek zo gemakkelijk de verkeerde prioriteiten stellen. Ik als vader bijvoorbeeld denk soms dat mijn werk erg belangrijk is en dat is ze ook omdat het ook daar om relaties gaat. Vrienden zijn ook belangrijk en toch besteed ik te weinig tijd voor diepere gesprekken en wat er werkelijk toe doet. Als echtgenoot ben ik soms zo bezig met mijzelf en te zorgen dat iedereen krijgt wat nodig is, maar vergeet ik de relatie.

Welk signaal geef ik af? Vanuit mijzelf als mens straal ik uit dat veel zaken meer belangrijk zijn dan degene die ik lief heb. Ik bid dat God door Zijn Heilige Geest meer en meer door mij heen wil werken om de Liefde van Christus te tonen. Niet door grote of grootse dingen, maar door te groeien in relatie met God en de mensen om me heen, vooral die me lief zijn.

Ik realiseer me dat ik mijn best kan doen, maar dat liefde niet zit in prestatie. Niet in wat ik doe. Het gaat in liefde om de ruimte die we durven geven. Dat vindt ik lastig. Als vader, als echtgenoot en als vriend. Ik wil het een beetje in de hand hebben. Toch leer ik los te laten. Dat niet ik in controle ben. Dat mensen zelf keuzes maken. Ook in hun eigen relaties. Maar toch wil ik mijn liefde tonen. Hoe ik dat doe? Ik probeer mij zelf te zijn, te delen van wat we hebben, op te passen, ruimte te geven, te zorgen, te bidden, maar vooral zoveel mogelijk daar te zijn waar ik werkelijk mijzelf kan laten zien . Waar ik mijn hart kan laten raken en dat van anderen kan zien, proeven.

Dat vraagt om comitment. Ik wil me comiteren aan de liefde van Jezus voor mij. Mijn lamp brandende houden en oppassen dat het vuur niet uitgaat. Zijn liefde zal niet doven, maar ik merk dat ik wel mijn liefde kan laten doven door de omstandigheden. De druk in deze wereld, van alle beslommeringen, mijn werk, teleurstellingen, boosheid, afwijzing, verslaving, eigengereidheid, ziekte, alles wat er in de wereld gebeurt,….

Speak Jesus!

Laten we blijven zien op Jezus. Dat is de keuze die ik maken wil. Ik wil mijn leven en alles wat ik doel in teken zetten van zijn liefde voor ieder individu. Dat is inclusief mijzelf. Niet in de eerste plaats, maar zeker niet onbelangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s