Op de juiste weg

De Here is mijn herder, dus heb ik alles wat ik nodig heb! Hij laat mij uitrusten in een groene weide en wijst mij de weg langs kabbelende beekjes. Hij verfrist mijn innerlijk en leidt mij op de weg waar zijn recht geldt, tot eer van zijn naam.
Psalmen 23:1‭-‬3 HTBKen je het gevoel dat het even niet lukt? Dat je moe bent en uitgeteld? Goed om even weer op krachten te komen. Wat is er nodig? Even stilte, even geen mensen, even andere zaken aan het hoofd.

Soms doe je meer dan je zou moeten, hoor je meer dan je zou moeten horen en voel je meer dan je zou moeten voelen. Het is goed om even te relativeren, maar hoe doe je dat?

Ik geloof dat het goed is om even de prioriteiten weer goed te stellen. Wie was ook al weer degene die leidt? De Herder gaat ons voor. Hij weet wat goed voor ons is.

Als we moe zijn zorgt hij voor de juiste plek waar we tot rust kunnen komen. Waar het goed is en zal Hij zorgen voor verfrissing. Hij kent de juiste wegen. Weet waar Hij ons moet leiden.

Soms kunnen we zo vermoeid raken. Soms door eigen wegen te gaan ipv te volgen. Soms worden we meegesleurd of gefrustreerd door alles wat op ons afkomt. Welke keuze maken we dan?

Als we de Herder volgen geeft dat rust van binnen. Zijn weg zorgt voor de juiste bestemming. Gaat via de juiste route. Hij weet wat nodig is, wat wij nodig hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s