Alles heeft een ritme.

Alles heeft een ritme is een lied wat ooit door fizzle sissle gezongen werd. Dat is niet op dat moment bedacht. Dat was er al veel eerder. Het ritme van leven is door God bedacht.

God schiep de wereld en gaf het zijn eigen ritme. Hij liet het dag worden en weer nacht. De aarde draait en alles er om heen. Ook ons hart ons leven heeft een ritme. God zelf blies Zijn levensadem in ons.

Onze borst gaat open neer, ons hart klopt en pompt ons bloed in onze aderen rond op precies het juiste ritme. Alles heeft een ritme en in dit hele orkest is God zowel de componist als de dirigent.

Jij hebt een plek in dit ritme. Je bent geboren op het juiste moment in de juiste tijd en generatie. Op dit moment is het aan jou om dit ritme te pakken en er op te bewegen. God roept je om mee te bewegen, mee te dansen, mee te doen.

Dit bewegen vraagt om te luisteren. Wanneer we niet luisteren dan missen we het ritme. Als we ons eigen ding doen zonder ons aan het ritme van God te conformeren wordt het een ritmisch onbalans.

Jij bent geroepen om met God mee te bewegen, mee te zingen, te ademen in Zijn ritme, te leven in Zijn navolging. De vraag is of je bereid bent te luisteren en wat je hoort. Veel mensen weten dat het ritme, de structuur, de cadans van God belangrijk is, toch focussen ze zich er niet op en lopen ze veelvuldig uit de maat, ze klappen een ander ritme en leven in onbalans met God.

Jezus is gekomen in het ritme van de tijd. In de juiste periode en Hij zal op het juiste moment weer komen. Jij mag in het ritme meebewegen. Jezus kwam om het cadans aan te geven, je bewust te maken en je mee te nemen in de mars van navolging.

God roept je en neemt je mee in het ritme als je wil. Zijn adem mag in je leven zijn. Goed om je te focussen naar zijn levensadem. Adem mee, volg de dans, hoor het ritme en volg.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: