De positieve waarheid of de negatieve leugen.

Het is gemakkelijk om met de meute mee te praten. Negativiteit is een echte downer. Hey trekt alles naar beneden en bederft iedere sfeer. Toch gaan veel mensen uit van het negatieve.

Oprechte positiviteit is een booster die mensen in beweging zet. Met nadruk oprechte positiviteit. Immers veel mensen willen positiviteit benadrukken door mooie woorden. Echter het zit hem niet zozeer in de juiste woordkeuze, hoewel woorden krachtig zijn.

Ik geloof dat positiviteit zit in wie je bent en hoe je met zaken omgaat. Veel mensen lopen vast in eigen denken. Je kunt negatieve gedachten  nog zo mooi verwoorden, daarmee veranderd echter de impact niet. Hooguit stel je het effect iets uit met een nog grotere impact.

Veel mensen willen liever niet geconfronteerd worden met de waarheid. De waarheid kan soms hard zijn. De hardheid van wat waar is kan soms wellicht stuitend zijn en veel mensen denken soms dat je met de harde waarheid negatief bent. Maar in wezen is getest het is.

We hoeven zaken niet mooier te praten. Dat heeft een negatief effect. Het klopt niet met de werkelijkheid. We hoeven om positief in het leven te staan niet slechte dingen mooi te praten of te zeggen dat ze goed zijn.positiviteit is a way of living. A state of mind.

Ik geloof dat wanneer we ontdekken dat we de moeite waard zijn en dat anderen dat ook zijn, we een bijzondere verandering doormaken. We gaan ontdekken wie de mens is in het licht van Christus. Als we de waarheid onder ogen zien van de menselijke natuur zonder God dan is dat niet positief te noemen.

De mens an sich is niet  positief. Ze is geneigd het niet goed te doen. Onze eigen ik wil zelf bepalen, is eigengereid. We denken vanuit onszelf enkel om onszelf en onze eigen dingen.  Maar wanneer we Christus ontdekken en toelaten mogen/zullen we groeien in relatie.

Wanneer we groeien in relatie met God, onszelf en de ander kan best lastig zijn. God geeft ons daarin handreikingen die ons kunnen helpen. Veel mensen vinden dat negatief. Ze willen immers vrij zijn en noemen de vrijheid die zij nastreven positief. Deze is echter duidelijk beperkt.

Eigen vrijheid is gebaseerd op leugens , die hoewel leuk verpakt(positief overkomen) juist vaak een negatief effect hebben. Terwijl regels soms beperkend (negatief) kunnen overkomen , maar uiteindelijk juist vrijheden geven en dus positief zijn.

We worden dus voortdurend heen en weer geslingerd. De leugen klinkt vaak mooi en is het niet en de waarheid klinkt soms hard en is helder. Satan is vanaf het begin de grote draaikont. Zoekt voortdurend een manier om te verwarren. Het gaat hem goed af. De mens gelooft gemakkelijk in zijn leugens.

De waarheid is confronterend en voelt vaak niet fijn. Dat zal hij zeker gebruiken tegen God. De vraag is, wat zoeken we? De waarheid of de leugen. De positiviteit of het negatieve. Wat is jouw definitie? Wil je oprecht  of liever een onoprecht mens zijn?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: