God geeft zijn Woord!

Als God iets belooft dan doet hij dat ook. God deed aan Abraham een belofte dat hij de vader van een groot volk zou worden, maar had zelfs op hoge leeftijd geen kinderen gehad. Hoewel hij daarin verkeerde keuzes maakte , bleef God trouw aan zijn belofte. En Abraham geloofde God.

Hij is niet, door ongeloof, gaan twijfelen aan wat God hem had beloofd. Nee, zijn geloof werd juist steeds sterker. En hij prees God voor zijn belofte. Want hij wist zéker dat God zou kunnen doen wat Hij had beloofd. En daarom was God blij met hem en zei dat Abraham leefde zoals Hij het wil. Hij sprak hem vrij van schuld.
ROMEINEN 4:20‭-‬22 BB

De vraag is hoe wij omgaan met God. Als dingen tegen zitten, blijven we dan trouw? Het is gemakkelijk om verkeerde keuzes te maken. Abraham deed dat ook. Hij nam de slavin Haar tot vrouw en kreeg daaruit ook een zoon. Maar deze was niet de belofte.

Soms handelen wij ook op momenten en maken keuzes die ons leven beïnvloeden. We begrijpen veel zaken niet meer en maken ipv ons opnieuw te richten tot God veelal de keuze om het op onze eigen manier te doen. Zeker als het moeilijk wordt. Er moet immers iets gebeuren is onze gedachte.

God zelf zorgt echter voor de oplossing van je probleem. Hij wil niet dat zijn plan mislukt. Hij heeft je geroepen en wil niet dat je onderweg ergens strand waar je niet moet zijn, maar dat verder reist in je leven met Hem. Dat je Hem vertrouwt zodat je op je bestemming komt.

Hij geeft je zijn Woord. En zijn Woord is Waarheid. Waar wij het zelf niet weten is Hij er altijd en is Hij de Weg die je mag gaan. Onze eigen weg lijkt soms beter en Gods weg nauw en beperkt. Toch kunnen we stellen dat de belofte niet ligt op onze eigen weg. Al lijkt het qua perspectief soms beter te zijn in onze ogen.

Onze eigen weg geeft ruimte om te verdwalen. We worden veelal afgeleid door de vele mogelijkheden en keuzes die niet gaan om jouw bestwil, maar die van de wereld. Gods Weg gaat om jou. Jezus is de Weg die je voert naar Gods bestemming voor je leven. Voor Abraham was het dat hij een groot volk zou worden.

Ik vraag me af waar jij voor geroepen bent en ik zelf? Ik ben onderweg. Ik maak mijn reis met Hem en kom prachtige mensen tegen die herstel nodig hebben. Die gewond zijn geraakt in het leven. God echter zegt mij dat ik zijn weg met deze mensen moet gaan. Ik weet nog niet waar het uitkomt exact. Maar dat komt goed. Waartoe heeft God jou geroepen? Ik weet dat Hij iets bijzonders voor jou in petto heeft.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: