Markeringspunten in je leven.

Je bent geroepen. God heeft je al voor je conceptie geroepen om er te zijn. Heeft je bedacht en je de mogelijkheden gegeven om uniek en je zelf te zijn. Wat een geweldige gedachte dat God zei: laten we kinderen maken  die op ons lijken.

Ik zelf moet dan denken aan de liefde tussen mijn vrouw en mij. En de momenten dat we besloten kinderen te willen of dat we hoorden dat ze zwanger was. Wat een vreugde op dat moment. Of het moment dat we in contact kwamen met onze pleegkinderen. Ons hart was gelijk gevuld met liefde.

Op dit moment zijn we gezegend met een stel prachtige kleinkinderen en de manier waarop is soms niet zoals onze verwachting dit had bedacht, maar wat kan ik genieten van onze kleinkinderen.mijn hart loopt soms over van vreugde. En wie weet wat er nog komt, ik heb er enorme verwachting van omdat God goed is.

God roept zei ik eerder al, maar hij stopt niet met roepen. Hij brengt ons voortdurend terug bij de kern. Bij je roeping als mens zijnde om te komen tot de bestemming die Hij voor je heeft. Als vader en als hulpverlener hoor ik nogal eens dat ik gemakkelijk praten heb. We hebben de zaken immers goed voor elkaar.

Ik geloof dat ik geroepen ben,en dat jij geroepen bent om Gods weg te gaan. Misschien ben je op zoek wat je weg is. Goed om eens terug te kijken naar het startpunt van je leven. Misschien was dat niet de beste plek, misschien heb je een heftig begin meegemaakt, maar God heeft je geroepen om er te zijn en je bent er. En net als de eerste mens ( Genesis) heeft God je adem gegeven om te bestaan.

Als kind kan het best pittig zijn soms, of als tiener. Je hebt het wellicht niet gemakkelijk gehad, toch heb jij je mogen ontwikkelen op jouw manier. Misschien heb je daar strijd geleverd en bent allerlei hindernissen tegen gekomen. Ouders die verkeerde keuzes hebben gemaakt, gescheiden zijn of gestorven. Ze hebben misschien nooit de juiste verantwoording gedragen over jouw opvoeding of ze hebben de lat veel te hoog gelegd waardoor je nooit het gevoel hebt gehad zelf te kunnen kiezen.

Weet je, toch is God nog altijd bij je en al lijkt het dat sommige mensen het beter of gemakkelijker hebben gehad als jij of juist moeilijker, het maakt deel uit van jouw proces. En van een deel van dat proces had je het maar te aanvaarden omdat je niet zelf de keuze had. Maar nu is echter jouw moment.

Ik weet niet waar jij als lezer op dit moment in je leven staat, als je een jong mens bent die aan het leren is om eigen verantwoording te nemen over je leven, dan is het nu de tijd om je leven te overdenken en een vervolgstap te maken op de roeping van je leven. Je bent door God geroepen met je persoonlijke gaven en talenten, je ervaringen en de dingen die je hebt gezien en gehoord. Wat ga je er mee doen?

Als je al wat langer onderweg bent is het de vraag, wat je gedaan hebt met je leven. Heb je deze ingevuld naar de roeping op je leven of heb je vooral geluisterd naar alle stemmen die de wereld op je heeft uitgeoefend. Dan is de tijd gekomen om terug te blikken naar wat er op je pad is gekomen en waar God je geroepen heeft.

Veel mensen hebben allerlei gedachten over of het wel werkelijk zo is dat God hen geroepen heeft. Ik geloof dat ieder mens, min of meer de vraag krijgt wie is God voor mij en wat moet ik er mee, wat moet ik met de roeping van God over mijn leven? 

Er zijn in ieder leven markeringspunten aan te wijzen waar God je bewust maakt van Zijn roeping op je leven. Markeringsmomenten zijn vaak als dierbaren sterven, als kindertjes geboren worden of speciale dingen zeggen of doen, als er speciale momenten zijn die je diep raken. Markeringspunten die je leven bepalen.

Voor al mijn kinderen, pleegkinderen, schoonkinderen, kleinkinderen bid ik dat ze de roeping van God mogen verstaan in hun leven. Ik bid dat mijn cliënten, deelnemers,vrienden, mogen gaan luisteren. We zien dat waar mensen ontdekken dat ze de moeite waard zijn,dat ze geliefd en door God gewild zijn er rust, herstel, verandering optreed in het binnenste van hun leven.

Het leven krijgt richting waar we leren luisteren naar Gods roepstem. Het kruis is het markeringsmoment in mijn leven. Ik wil en kan er nooit meer omheen. Je hebt de keuze het op je eigen manier te doen of te luisteren naar Gods stem en zijn manier de Weg te volgen. Jezus is gekomen om die Weg te zijn voor jou en mij.Hij is de Weg , en zijn leven is de Waarheid en biedt het Leven ten volle.

Kijk eens terug naar waar je vandaan komt. God heeft je bedacht, gezorgd dat je gekomen bent waar je nu staat. En iedere dag is er ruimte om Zijn weg te gaan. Open je ogen en maak keuze momenten op de momenten  waar je Hem ervaart in je leven.  Het is gemakkelijk om het aan de kant te schuiven en te denken dat het later nog wel een keer kan, maar daar zit een hiaat. Je brengt dan de keuzes van  niet niet de verantwoording nemen voor de roepstem over jou leven over op wie je liefhebt. En als je kiest voor het volgen dan is dat wat je overbrengt.

Ik bezie in mijn leven als vader, mens, hulpverlener dat het niet altijd gemakkelijk is (geweest). Toch wil persoonlijk kiezen om mijn leven met God, met Jezus te leven door de Heilige Geest. Dat vraagt ook van mij om in te stappen waar God mij de weg wijst, dagelijks maar ook via allerlei markeringsmomenten. Ik verlang deze markeringspunten te delen met een ieder die mij het horen wil, maar vooral met die mij lief zijn, mijn kinderen en vrienden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: