De mens is ziek!

De mensheid is ziek! Veelal leven we in ontkenning. We maken er het beste van. We weten heus dat het allemaal niet zo gaat als het zou moeten, maar ach… We doen gewoon wat we kunnen toch? Dat we ziek zijn, daarmee bedoel ik niet dat we in de vervelende omstandigheden van Corona zitten en er weer een lockdown is op dit moment. Dat is mi slechts een teken aan de wand welke zegt: God heeft de dagen geteld, gewogen en dat geeft verdeling.(Dan 5:24-28)

We zijn ziek, maar doen alsof we gezond zijn. We maken keuzes in het leven gebaseerd op persoonlijk welbevinden. We wijzen gemakkelijk van ons af. Iedereen op zijn of haar eigen wijze. Sommigen wijzen naar gevaccineerde mensen die tegen Gods woord in zouden gaan of blind de menigte volgen. Anderen wijzen tegenovergesteld naar de ongevaccineerde die risico’s zouden meenemen tov de gezondheid van anderen en de overheid niet zouden volgen.

De mens is ziek en denkt niet direct aan de ander, maar aan zichzelf, de eigen kring of wereld die ze kennen, waarin ze leven, de bubbel waarin ze zich bevinden. Dat kan je gezin, je familie en vrienden, de gemeenschap waartoe je behoort. De vraag is echter of het Gods wil is of je in die bubbel moet blijven zitten. We worden ziek van ons eigen denken.We worden ziek van de gedachten, oordelen die we over onszelf of anderen hebben. Misschien ben je je dat niet bewust, maar we laten ons er door beïnvloeden. Zowel ongelovig als gelovigen. . Misschien ben je het niet eens bewust. Laten we stoppen met oordelen over de ander, over onszelf! Laten we het laten rusten. Er komt een dag en misschien is dat wat corona ons laat zien, dat alles wat ons ziek maakt uit de duisternis komt, maar Jezus is Heer van het Leven. Hij is de enige die kan beoordelen, dus laten we loslaten wat verdeeldheid veroorzaakt in ons denken. Ons persoonlijk denken en het maatschappelijk denken.

Mens is ziek, het hart is angstig en voelt zich misschien bedreigt. De dag gaat komen dat we zullen horen hoe het had moeten gaan en wat niet goed is geweest. 1 Korinthiërs 4:3‭-‬5 HTB
We zullen ontvangen wat ons toekomt in Jezus naam. Dat laatste is belangrijk in deze. Niet de keuzes die we hebben gemaakt vanuit persoonlijke inzichten, maar welke we hebben gemaakt in Jezus naam. Welke dat dit ook zijn in alle oprechtheid, we hebben fouten gemaakt. Fouten die soms goed hebben gevoeld en onze gedachten waren oprecht. En soms het tegenovergestelde. Hieruit kun je opmerken hoe ziek we in wezen zijn als mens. In Jezus naam mogen we dat belijden als we Hem ontmoeten.

Kennen we Hem niet? Jezus onbekend voor je? Dan mag je Hem ontmoeten in het hier en nu. Als we leren leven in Hem wordt ons leven anders. We zijn nog steeds ziek, maar de genezing ligt in het bloed. We doen het nog niet altijd goed, maar krijgen ruimte in ons leven, ons denken, ons gevoel. Het geeft licht, lucht, vrede. In Jezus naam wil ik je herstel aanbieden. Zoek zonder oordeel naar anderen. Leef in vrede met God, jezelf en anderen. Ga en ontvang de zegen van de Heer en deel er van uit. Breng herstel ipv oordeel. Ga relaties aan ipv deze te verdelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s