Leven in angst? Mooi niet!

Sommige mensen zitten er helemaal doorheen. Ik heb begrip voor de moeite waar sommige mensen mee te kampen hebben. Toch is het mi niet gezond als je elk moment van de dag bezig bent met corona en alles er om heen.

Je mag er van vinden wat je wil wat mij betreft. Anderen mogen daarin nog anders denken ook.  Maar het lijkt wel of sommige christenen meer bezig zijn met corona dan met Christus. Waar is nu de hoop gebleven en vrijmaking in de geest door de Heilige Geest?

Ik wil niet oordelend zijn en natuurlijk is het allemaal erg vervelend. We kampen allemaal met dezelfde problemen. Misschien in iets meer of mindere mate, maar we hebben allemaal met corona te maken in deze tijd.

Toch geloof ik dat er een grotere macht is. Dat is Christus. Hij is niet dood, maar heeft de dood overwonnen. Hij heeft alles overwinnen en dus hoeven we niet te leven alsof we verloren hebben vanwege corona of wat we dan ook maar de macht over ons leven gegeven hebben.

Ik weet niet of je gelovig bent en Christus volgt en wil gehoorzamen, maar het lijkt wel of zelfs gelovigen zich voortdurend lam laten leggen door corona in hun leven ipv door de Vrijheid die Christus gegeven heeft.

Voor de gelovigen onder ons: We hebben werk te doen, voorbij aan corona. Corona zaait een geest van angst in de wereld, schijnbaar zelfs in de kerk en in de levens van vele gelovigen.

Weet je; We hoeven niet lamgeslagen door het leven te gaan, maar mogen binnen de marche die we hebben ten volle leven. We zullen op een dag sterven. Sommigen door corona, anderen misschien door gebrek aan zorg, in ieder geval zullen we als de Heer Jezus niet teruggekomen is gewoon sterven aan ons aardse leven. Corona of niet.

Laten we het Leven leven welke Christus in ons heeft gelegd. De angst voorbij.

Als de Geest ons nieuw leven heeft gegeven, moeten wij ons ook in alle opzichten door de Geest laten leiden.

Galaten 5:25 HTB
https://bible.com/bible/75/gal.5.25.HTB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s