Karakter

Vandaag kwam ik de volgende tekst tegen op LinkedIn bij Matthijn Buwalda: Karakter groeit in het onzichtbare en toont zich in het alledaagse.
Mooie woorden die me tot nadenken stemmen en me vragen laat stellen over mijn eigen leven.  Want wie ben ik nu werkelijk in dit leven? Waarom doe ik wat ik doe en laat ik juist dingen in het leven? Ben ik een mens met het juiste karakter, is het mijn karakter die toont wie ik ben en wat ik belangrijk vindt?

Martijn zegt ook het volgende: Wie je bent blijkt in de kantlijn van je leven. In de kantlijn maak je aantekeningen. Zet je de punten. Prioriteren doen we daar en zetten het uit voor het complete verhaal wat we naar buiten brengen. Dat is mijn interpretatie hier bij.

Dus bij elkaar geteld zou je kunnen stellen dat wie je werkelijk bent in principe niet direct duidelijk hoeft te zijn vanwege een actie of een bepaalde keuze. Soms worden we in de maatschappij afgerekend op een bepaalde keuze, waarvan je achteraf soms denkt dat het een foute beslissing was. Het bepaald niet wie je bent, de definitie kan je pas stellen na verloop van tijd.

Simon Sinek noemt in een gesprek op YouTube dat we min of meer ongeduldig zijn geworden. Is dat ons karakter? Ongeduld ons uitgangspunt of is datgene wat we nu ervaren wie we zijn?  Ik geloof dat wie we zijn duidelijk wordt met de tijd. Waar besteedt jij je tijd aan? Wat is belangrijk voor je?  Ik geloof dat er bepaalde zaken zijn die we doen omdat het moet. Maar veel zaken zouden misschien een keus moeten worden zodat ze impact hebben op ons eigen of het leven van anderen.

De vraag is of we ons daaraan willen toewijden.  Zijn we bereidt te groeien in karakter of geven we liever toe aan wat de vage meerderheid belangrijk vindt?  Ik geloof in verandering vanuit de oorsprong. Leven we in verschillende werelden? Ik geloof het niet, het is waar we in deze wereld aan toegewijd zijn.ik wil het bij mijzelf houden en merk dat mijn toewijding soms verdeeld is. Soms heel erg gericht op de zorg voor mensen, werk, informatie hieromtrent, mijn geloof, gezin,.. anderzijds besteed ik  te veel tijd aan media, zaken die er eigenlijk niet toe doen.

Wat en hoe zit jij er bij? Waaraan ben je toegewijd. Wat vervuld je leven? Onze vriend Ronald van der Molen zou hier de vraag kunnen stellen: floreer je?  Wat geeft je energie, vervulling, zin?  Wat heb je daar voor nodig? Wie heb je daarbij nodig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s