Dromen die Levend maken.

Hoe zit dat met jou? Ga je naar je werk en vervul je je taken met een zo goed mogelijke inzet en motivatie, maar in wezen zou je liever iets anders doen. Je had vroeger dromen en gedachten die je geprobeerd hebt na te leven, maar omwille van gezond verstand en het feit dat je een gezin hebt en een hypotheek die gewoon betaald moet worden zit je waar je zit en maakt er het beste van. Dromen van meer, anders, beter zijn uit vervlogen tijden. Je hebt je neergelegd bij wat het is.

In de grote mensen wereld is het ieder voor zich. Tenminste zo lijkt het te zijn. Samen is een mooi woord, samenwerken klinkt ook zo mooi, maar eigenlijk is het zo dat iedereen zijn eigen ding doet. Iedereen is bezig met het verdienen van zoveel mogelijk geld, om van daaruit weer zoveel mogelijk te kunnen spenderen aan datgene wat dan toch nog enige voldoening geeft. Een huis, auto, vakantie, etc… Zaken buiten het werk om. Sterker nog, je werkt soms wellicht lange dagen voor meer geld en hebt dus meer te besteden aan zaken waar je steeds minder tijd voor hebt om er van te genieten. Hoe meer je verlangt naar datgene van wat de wereld je wil doen geloven als zijnde belangrijk, des te harder je moet werken en des te minder tijd je hebt om er van te genieten.

Gods vrede kost ons niets, maar is volledig betaald. Waar we volgens menselijke regels wellicht arm zijn, kunnen we rijk zijn in Christus. Waar anderen ons veroordelen mogen we weten dat hij ons vrijgekocht heeft van de schuld die we hebben.

Ik geloof in dromen. Gods droom over ons leven. Ik geloof dat Jij een droom heeft voor een ieder van ons specifiek. Een droom die waarheid kan worden wanneer we er in gaan wandelen. De vraag is even wat die droom dan is. Ik geloof dat die droom niet ver af ligt van wie je bent. Dat die droom in je binnenste ligt en eigenlijk datgene is wat je verlangt. Dat verlangen is te vinden als je zoekt.

Wie zoekt zal vinden. Maar wat moet je zoeken? De droom? Je verlangen? Ik geloof dat je naar binnen kunt kijken en zoeken, maar in de tumult van deze wereld is zoveel in ons gezaaid aan zaden die slechts als onkruid in ons woekeren. Zo denken we al gauw dat geld ons zal redden. Een bijzondere baan of een persoon die we begeren. Echter dan komen we bedrogen uit. We zullen het bij de droom gever moeten zoeken. Hij kan de droom aanwijzen, duidelijk maken en ons leiden op de weg.

Natuurlijk is het zo dat we in deze wereld leven en dan zijn er ook zaken in deze wereld die we denken nodig te hebben, maar de vraag is of dat waar is. Ik geloof echter wel dat we ons vaak verbinden aan de wereld door haar te volgen. De stem van deze wereld zegt dat we veel geld nodig hebben en wanneer we een goede baan hebben geeft dat rust. Maar niets is minder waar. Wanneer we veel geld verdienen kopen we een groter huis en auto en moeten meer betalen en hebben er nog meer nodig en zo doen we mee in de ratrace die ons niet gelukkiger maakt maar wel meer afhankelijk.


Jezus volgen betekent loslaten aan deze wereld. Hem volgen heeft niets met geld te maken. Het heeft alles te maken met Leven. Leven in Jezus is Leven in een ander ritme, een ander licht. De schijnwerpers zijn op andere zaken gericht. Namelijk op leven zoals Hij dat wil. Wat Jij wil is niet dat we arm en berooid leven, maar dat we Leven tot eer van Hem. Dat is iets anders dan leven in de ratrace van de wereld. Het is leven in navolging van wie Jezus is. Het is Leven in Zijn voetsporen. Is dat arm zijn en berooid? Misschien. Veel meer betekent het om te doen waarvoor God je geroepen heeft.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s