Leider of manager?

Tegenwoordig hebben we allerlei studies en opleidingen om effectieve managers te trainen. De gedachte dat we managers kunnen ontwikkelen is prima wat mij betreft. Toch geloof ik dat er een duidelijk verschil is tussen managers met wat voor titel dan ook en ware leiders. Een manager kan natuurlijk een leider zijn, maar veelal zijn degene die leiden geen echte managers. Hun uitgangspunten zijn vaak geheel anders.
De ware definitie van een leider is misschien wel de volgende: als jouw acties anderen  inspireren om verder te dromen, te leren, te doen en te worden of te zijn omdat ze waardevol zijn dan ben je een leider.


ik geloof dat managers andere uitgangspunten hebben. Die zijn niet per definitie verkeerd, maar wanneer we mensen inspireren om te investeren in datgene waar ze van dromen en tijd te besteden aan persoonlijke ontwikkeling in lijn met waar ze in geloven ten behoeve van de ander, dan is dat leiderschap waar we in deze wereld behoefte aan hebben.
Echte leiders zijn in tegenstelling tot managers niet in eerste instantie bezig met beleid, financiën, organiseren, maar met mensen, relatie en samenwerken. Onderzoek voor jezelf maar eens wat jouw type leider is.

Natuurlijk kunnen we mensen van allerlei categoriën benoemen die impact hebben gehad. Soms noemen we ze leiders, maar veel mensen die we zo noemen hebben enkel egoïstische motieven(gehad) mi zijn het managers geweest die bepaalde capaciteiten hadden om mensen in een bepaald stramien te krijgen op grond van macht, geld of positie.

Echte leiders hebben echter empathie vanuit oprechte bedoelingen. Ze zoeken relatie met anderen, willen het beste voor het geheel. We zijn leiderschap uit het oog verloren in de huidige maatschappij. Ik geloof dat dit ook de reden is van het egocentrische binnen de huidige maatschappij. Veel mensen zijn in eerste instantie bezig met eigen voordeel ipv gericht te zijn op wat goed is voor elkaar.

Echte leiders zijn in staat te onderkennen wat onderliggende zaken zijn waardoor zaken als het ware stagneren. Leiders zijn op zoek naar wat het beste is voor mensen ipv wat zakelijk goed is. We kunnen als manager zaken berekenen vanuit kosten en baten, maar wanneer we als leiders bouwen aan relatie dan levert dit meer op, namelijk vriendschap, vertrouwen, sociaal gebeuren welke ruimte creëert die vanuit regelen en organiseren nooit mogelijk zou zijn geweest.

Ik geloof duidelijk in leiderschap boven het managen van mensen en organisaties. Waarbij ik natuurlijk duidelijk niet wil zeggen dat managen niet zou moeten gebeuren. Mijn stelling ter overweging is: een leider is niet altijd een goede manager en een manager niet altijd een goede leider. Sterker nog een leider komt niet voort vanuit opleiding. Een manager heeft bepaalde zaken geleerd hoe praktisch uit te voeren. Een leider spreekt uit persoonlijke ervaring, wijsheid, en empathie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s