Leef nu!

Wat is leven. Voor de een betekent leven dat je niet dood bent. Voor de ander is leven feestvieren en doen waar je zin in hebt. Weet een ander definieert leven als ademhalen en dingen kunnen doen. Sommige mensen die ziek zijn geven aan dat ze geen leven hebben. Sommige ouderen zien hun leven als voorbij en geweest.

In de Bijbel zien we dat Leven begint bij God. Buiten Hem is er geen leven mogelijk. Jezus is het Leven. Op Hem mogen we bouwen. Zonder Hem is het eindeloos zoeken naar dat wat buiten Hem niet bestaat. We zoeken het in van alles. Zoveel mogelijk vrijheid, maar wat heb je er aan als het leven op deze aarde voorbij is. Men zoekt het in ambitie , groep en ontwikkeling, in geld verdienen en iemand te zijn. Niets slechts aan dit soort zaken, maar dat is max 100 jaar en dan is het over.

Het echt Leven begint in God. Hij is de bron, maar ook degene die zin geeft en voldoening.
We spreken over leven in het koninkrijk van God. Jezus sprak er over en zei dat het hier en nu is. Niet pas als we dood zijn, maar het begint al in het leven hier op aarde. Leven met Jezus geeft zin aan je bestaan en het mooie daarvan is: het houdt nooit op.

Mijn vriend vroeg laatst hoe kan een ander nu zien dat je een Christen bent. Levend dus. Ik geloof dat het alles te maken heeft met wat je uitgangspunt in het leven is. Ik zelf geloof niet dat iemand zo maar kan zien aan je uiterlijke ik dat Christen bent, maar wel aan de keuzes die je maakt, aan de invulling die je geeft aan je leven, van waaruit je leeft en het effect er van op je eigen en het leven van anderen.

Jezus leefde ons voor hoe het bedoeld was. Wij mogen van Hem leren en putten uit de kracht en persoon die Hij is.  Hij is opgestaan en leeft. Dat zegt iets over wie God is. God is geen oudevandagen die ergens zit en de controle verloren heeft, maar zijn plan is actueel, vol kracht en passie voor jou! Hij heeft je lief en daagt je uit om het Leven in Christus te aanvaarden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s