De impact van woorden

Woorden kunnen een enorme impact hebben. Woorden hebben kracht zeggen we vaak. Ik geloof dat het waar is.  De Bijbel is het woord van God zeggen gelovigen vaak en mensen die God niet kennen zeggen dat het boek is met mooie woorden of misschien hebben ze niet zo veel met de woorden.

Je kunt als mens kiezen voor de woorden die je gebruikt. Er is sprake van verruwing in de taal. Veel woorden die eigenlijk niet netjes zijn. Seksistisch of negatieve woorden, Scheld en vloek woorden.

Als je gelooft dat woorden kracht hebben, zijn wij mensen het dan niet die het onrecht de wereld binnen halen? Wat zou er gebeuren als we onze woorden goed zouden afwegen en doordenken voor we ze uitspreken?

In de Bijbel kunnen we lezen dat Jezus het Woord van God is. Zijn woorden, daden en leven stonden in teken van Gods liefde voor mensen. Ik geloof dat Het Woord waar is. Levend Woord van God zeggen we vaak in de kerk.

Woorden hebben invloed op jouw leven en dat van anderen.  Kijk maar hoeveel mensen beschadigd zijn door verkeerde woorden. Negatieve woorden wegen bijzonder zwaar. Daarom is het goed niet enkel goed te letten op onze woorden , maar ook te doen wat we zeggen. 

We zien dat veel mensen enkel bezig zijn met woorden. Woorden die door anderen gezegd of woorden door stemmen uit het verleden, maar ze vergeten al gauw te luisteren naar de woorden van God en als ze al luisteren dan  doen ze er veelal niet echt iets mee.

Soms kunnen mensen nauwelijks geloven dat Gods woorden voor hen zijn. Eigenlijk hoor je de woorden dan wel,maar luister je misschien niet echt. Want luisteren betekent dat je aandacht schenkt aan wat er wordt gezegd. Wat zou er gebeuren als we aandacht schenken aan Gods Woord in ons leven?

Mooi als we God serieus nemen, maar ook onszelf. Niet allerlei woorden toelaten of uitspreken. Ze horen maar niet luisteren en er niets mee doen. Het betekent het een of het ander. Wanneer je niet luistert naar goede woorden dan betekent dat je ze niet ter harte neemt. Ze krijgen dan geen bestaansrecht. Negatieve woorden krijgen vaak  gemakkelijk ruimte in ons leven. Omdat we ze uitspreken.

Zullen we de daad bij het woord voegen en mooie woorden gaan uitspreken over mensen. Ik verlang er naar om meer en meer Leven uit te spreken in Jezus naam.

Luister niet alleen naar het woord, maar dóe het ook. Als je alleen luistert en er niets mee doet, houd je jezelf voor de gek.
JAKOBUS 1:22 BB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s