Groei, bloei, leef!

Iemand die steeds op de wind let, zal nooit zaaien. En iemand die steeds op de wolken let of het niet gaat regenen, zal nooit maaien.
PREDIKER 11:4 BB

We kunnen soms een nogal afwachtende houding aannemen, maar de vrucht van afwachten is dat er niks veranderd. Als we enkel afwachten, hoewel dat soms best even goed kan zijn in periodes, levert het niet echt iets op. 

Ik heb soms het idee dat er veel mensen zijn die afwachtend zijn en nooit ergens voor in beweging komen.  Ze wachten op het juiste moment, de juiste tijd zeggen ze. Sterker nog,  ze hebben vaak vrome woorden in de mond als: we wachten op Gods timing.

Mensen kijken vaak omhoog, naar de wolken en proberen te zien waar God hen geroepen heeft, maar Heeft God niet al lang gesproken?  Heeft hij ons al niet allang verteld wat we kunnen doen?

Sommige mensen wachten af op het juiste tijdstip om zich aan te sluiten bij de juiste gemeente, met de juiste geestelijke leider bijvoorbeeld.  De juiste gemeente bestaat niet, de juiste leider ook niet. We zijn allemaal mensen met elkaar. De tijd? God roept op om deel te zijn, dus waarom wachten.

Ik heb soms het idee dat veel mensen gewoon geen verantwoording willen en durven nemen. Niet voor zichzelf, niet voor anderen, last staan voor hun geloof. Ik zie veel mensen kijken en kritiek hebben op allerlei mensen, maar dat is het dan.

Ik zeg: de vrucht van niks doen is niks. De vrucht van enkel en alleen kritiek leveren, is onvrede. De vrucht van samen leven is samen de verantwoording hebben om te delen. Het kan niet zo zijn dat je eigen huis, de mensen bij wie je hoort tekortkomen toch?

Geniet bij tijden van de wind, kijk af en toe in verlangen naar boven, maar kom vooral ook in beweging. Zaai het zaad, deel van wat je hebt ontvangen. Wees deel van de gemeenschap en groei, bloei, leef!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s