Vrees ? Eerbied, respect, ontzag!

‘En zij volhardden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden. En er kwam vrees over iedereen; en er werden veel wonderen en tekenen door de apostelen gedaan. En allen die geloofden, waren bijeen en hadden alle dingen gemeenschappelijk; en zij verkochten hun bezittingen en eigendommen en verdeelden die onder allen, naar dat ieder nodig had. En zij bleven dagelijks eensgezind in de tempel bijeenkomen, en terwijl zij van huis tot huis brood braken, namen zij gezamenlijk voedsel tot zich, met vreugde en in eenvoud van hart; en zij loofden God en vonden genade bij heel het volk. En de Heere voegde dagelijks mensen die zalig werden, aan de gemeente toe.’
‭‭Handelingen‬ ‭2:42-47‬ ‭HSV‬‬

In hoeverre is bovenstaande op dit moment nog het geval? Ik bedoel de leer, de gebeden, het breken van het brood, dat gebeurt nog steeds vanuit de gemeenschap.

er staat ook er kwam vrees over iedereen. Wat betekent dat? Vrees is in dit geval niet angst, maar geloof, respect, eerbied, ontzag. En daaruit zie je dat er actie ontstaat. De apostel deden wonderen en tekenen.mensen deelden wat ze hadden vanuit hun geloof in Jezus. En ze bleven elkaar opzoeken.

Heb je nog vrees?

Respect, eerbied, vertrouwen?

Hoe is dat tegenwoordig? Is er nog werkelijk vrees voor de Heer? Respect , geloof? In hoeverre delen we wat we hebben met anderen? Zou misschien op dit vlak nu juist het hiaat zitten? Of zien we niet dat hiaten zijn?

Misschien kunnen we stellen dat secularisering in de kerk er voor zorgt dat er minder wonderen gebeuren? Minder levens werkelijk veranderen? Willen te veel mensen niet liever vasthouden aan wat ze hebben verworven in het leven ipv alles te delen?

Misschien dat we ons afvragen waarom de kerk soms zo lauw is. Is het niet zo dat we te veel op onszelf zijn en niet werkelijk de gemeenschap zoeken?

Wat zou het mooi zijn als we er voor zouden kiezen ons huis open te stellen, te delen van wat we hebben. Dan pas zal de vreze des heren duidelijk zijn. Ik bedoel dan kunnen mensen de liefde van God ervaren. Het wonder proeven.

Door te delen wordt Gods liefde beschikbaar. Door wat we doen in Jezus naam. Niet door te luisteren naar preken of door te zingen, te bidden an sich, maar door wat we horen, belijden ook toe te passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s