Tijd om te bouwen.

Ik geloof dat wij als gelovigen geroepen zijn. Je kunt dat teruglezen in al de blogs die ik geschreven heb. Het is een terugkerend onderwerp naast een aantal andere zaken die ik op mijn hart heb gekregen. Ik schrijf er over, maar eerlijk is eerlijk, uitstappen is lastiger dan er over schrijven.

Geroepen dus! Jij en ik. Ik heb geen idee waar je bent geroepen en ook zoek ik zelf soms naar mijn eigen plek, al weet ik inmiddels redelijk goed waar Mijn plek is. Ik heb mijn roeping gevonden bij mensen die op zoek zijn maar herstel, die vanuit relatie willen leven en zich hiervoor in willen zetten. Ik doe dat binnen CHOG.

De vraag is echter als we geroepen zijn door God wat doe je dan? In de Bijbel kunnen we lezen:

‘Zo spreekt de HEERE van de legermachten: Dit volk zegt: De tijd is nog niet gekomen, de tijd om het huis van de HEERE te herbouwen.’

Haggaï 1:2 HSV

Een huis voor God?

Huis van God bouwen! Dat gaat over de tempel, maar ik denk dat we ook Gods huis kunnen bouwen in deze tijd onder de mensen. Dat we als gelovigen misschien een specifieke opdracht hebben, maar dat het in wezen altijd gaat om Gods huis!

In mijn werk kan ik , ondanks dat ik geroepen ben, soms zo bezig zijn met allerlei andere zaken dat ik vergeet waar het eigenlijk om draait, nml het bouwen van Gods huis. Ik vraag me af hoe dat bij jou gaat. Lukt het je om bezig te zijn met Gods huis te bouwen of heb je andere prioriteiten zoals de mensen in Haggai zijn tijd:

‘Is het voor u wel de tijd om in uw fraai overdekte huizen te wonen, terwijl dit huis verwoest ligt?’

Haggaï 1:4 HSV

Jij bent welkom!

Er is zoveel belangrijk werk te doen aan en in Gods huis. In deze tijd zie je voldoende kerken , maar is dat wel Gods huis? Sommigen geloven van wel. Ik denk zelf dat we als gelovigen samen Gods huis zijn. Maar dat de kerk ondanks dat we samen geloven nog steeds niet voldoen aan wat wordt bedoeld met huis.

Een huis is een plek, onderkomen waar mensen samen kunnen komen en met elkaar verblijven. Thuis zijn. Als we spreken over Gods huis dat herbouwt moet worden dan gaat het over weer klaarmaken om een plek te worden waar God en mensen samen komen om thuis te zijn.

Samenkomen om te genezen, vrij te zijn, te groeien, …

Veel mensen zijn liever op zichzelf. In hun eigen stekkie op de bank. Dat kan ook fijn zijn. Een rustpunt om je in terug te trekken als nodig. Maar Gods huis is een plek van samenkomen. Een plek om te ontmoeten en mensen uit te nodigen om herstel te vinden, vergeving, bevrijding.

Soms zijn we vooral bezig met ons eigen ding. Ons persoonlijk leven in plaats van dat van onze relatie met God en te doen wat Hij zegt. We vergeten soms even dat het niet om ons draait. Wij zijn belangrijk in Gods ogen. Hij houdt en geniet van wie we zijn. Toch is Hij het uitgangspunt, de basis.

We zijn allen geroepen om te bouwen. Soms zoeken we naar onze plek en hoe en wat te doen. Dat is ook werk. Daar begint het. Veel mensen zoeken een leven lang en vergeten hun handen uit de zakken te halen om aan te pakken. Ze komen wel maar liever trekken ze zich terug in hun eigen huisje.

Lekker simpel, maar ook

Bevredigend?

Ze maken hun wereld lekker klein. Deur dicht, wollen deken, niets anders dan eigen dingen. Dat houdt het leven simpel. De vraag is of God ons roept om zaken zo simpel mogelijk te houden? Ik geloof zelf dat het niet allemaal zo complex hoeft te zijn, maar dat we moeten doen waartoe God ons uitdaagt.

Dat is leven in je bestemming en naar je roeping. God wil en zal ons bekwamen als wij ons uitstrekken en bewegen naar Zijn wil. Dat geeft ruimte, herstel in ons leven en in dat van anderen. We kunnen slecht bouwen aan dat wat ons is toevertrouwd, maar tegelijk is dat ook meer dan genoeg en is er zelfs tijd voor je zelf en de rust die je nodig hebt.

God overvraagt niet. Wij doen soms te veel of denken dat andere zaken belangrijker zijn dan wat Hij wil. Daarin kan ik best het een en ander leren nog. Maar toch mogen wij ons samen uitstrekken om Gods huis te bouwen door ons uit te strekken naar onze bediening, onze plek, onze roeping in zijn huis. Verbindingen zijn de basis bij God. Onze verbinding met Hem, met elkaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s