Mijn gedachten

Soms vindt ik het lastig om rust te vinden in de chaos van mijn denken en mijn doen. In mijn hoofd wil ik van alles, maar het is te veel en te druk om het te ordenen. Ik ga dan maar gewoon beginnen en pak aan wat er te doen is en los op wat op te lossen valt op dat moment.

Daarmee krijg ik soms best wat overzicht en de bult wordt kleiner vaak. Maar wat doe ik dat toch stom. Ik zou eigenlijk juist in de rust moeten komen, God zoeken en overzicht vinden door Hem te zoeken. In mijn dagelijks leesplan schreef ik vanochtend dat daar misschien wel het woord Zoeken in de Bijbelse context vandaan komt.

God zoeken is voor mij wat ik nu aan het doen ben. Ik schrijf mijn gedachten en zoek woorden. Niet dat ik die bedenk, maar lees ze ook in de bijbel. Ik heb er ook iets aan. Misschien zijn ze niet direct van toepassing en in het leesplan vindt ik ook woorden en zinnen die me aanspreken soms. iig zet het me in de rust en geeft het gedachten die me al vragend bij God brengen.

Herken je dit? Of misschien heb jij het op een andere manier. Ik wil en zal mijn levenslang God zoeken in mijn dagelijkse leven. Dat kost me moeite. Ik moet dan denken aan mijn vrouw en kinderen. Het kost me moeite om in contact te zijn. Niet de gewone zaken, de koetjes en kalfjes, maar de dingen die er toe doen. Ik moet me in ze verdiepen en hen vertellen dat ik van ze hou.

Helaas moet ik toegeven dat ik veel te weinig deze verdieping toelaat binnen huwelijk en gezin en ook in mijn relatie met God. Dagelijks momentjes wel, maar Hij is bij alles betrokken van mij en kent me. Hem te vragen om raad en wijsheid in zaken zou meer nog dan nu de basis moeten zijn.

‘Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles.’

FILIPPENZEN 4:6 BB

‘Ik kan alle dingen aan, dankzij Christus die mij kracht geeft.’

FILIPPENZEN 4:13 BB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s