Overgave met verwachting

Als gelovigen hebben we het over je overgeven aan God. Hoewel overgave aan God iets goeds is, is het ook goed om te beseffen dat God niet zoekt naar mijn oppervlakkige en passieve gehoorzaamheid of inzet. Hij zoekt het hart. Het gaat niet om passieloze uitvoering van taken of het opvolgen van regels. Hij wil relatie met verwachting.

Hoe dan? Door dicht Bij Hem te blijven. Hem te betrekken bij wat we ervaren. Ook als onze passie wat afgezwakt is vanwege omstandigheden en onbegrip is het goed Hem te zoeken. We zijn zo geneigd om te soppen met communiceren op momenten dat we het niet zien, begrijpen.

We mogen Hem echter vragen, stil zijn om te ervaren wat er aan de hand is. Naar mijzelf kijkend ben ik geneigd wanneer ik God niet hoor, begrijp of in de drukte van alle dag zelf de controle te nemen. Uiteindelijk is wat ik dan krijg soms idd controle, maar ook heel vaak overzie ik het geheel niet vanwege de drukte van het moment.

Het is goed te luisteren naar broeders en zusters. Samen te komen. Ons hart te delen en te luisteren ook naar elkaars hart en te leren van elkaar. Ook het luisteren naar hem die ons zijn voorgegaan. De profeten, de apostelen, mannen van God en te zien hoe zij ermee om gingen.

David schreef het volgende:

‘Blijf altijd dicht bij de Heer en geniet van Hem. Dan zal Hij je geven wat je van Hem vraagt.’

PSALMEN 37:4 BB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s