Durf je te bidden?

De kop geeft de strekking al aan van dit blog. Zo’n vraag zalfje misschien in eerste instantie met een gedachte beantwoorden die even simpel is als de vraag. Durf je te bidden? Ja, natuurlijk durf ik dat! Toch is het de moeite van overdenken waard.

Ik las vanmorgen het volgende in een leesplan:

Wat lauw en slap zijn veel van de hedendaagse gebeden – ze zijn vaak niet meer dan een beleefd vragen om een minimaal gebruik of blijk van de goddelijke macht. Zelden komen onze gebeden boven het niveau van natuurlijke gedachten of eerdere ervaringen uit. Durven we ooit te bidden om iets buitengewoons?

Hoe zit het met ons qua gebed? Jezus is het die ons leert om te bidden vanuit een ander perspectief. Voorheen werd er ook gebeden, maar Jezus legt de nadruk op intimiteit en het durven vragen ook als we er zelf nauwelijks geloof voor hebben.

Durf je uit te stappen in gebed. Ik las in een boek van Wim Tollenaar hoe er gebeden was en hoe hij genas. Nu zit daar nu gelijk ook de crux. Want wat nu als het niet zo is??? Wat nu als er geen genezing plaatsvind of bevrijding? Wat nu als je je hoop op God hebt gesteld en er veranderd niks?

God veranderd mensen. Regelmatig gebeuren er wonderen en tekenen. God is onveranderlijk. Maar is er nog geloof? Geloven we in voorspraak bij God door de Here Jezus?

Regelmatig zie ik mensen veranderen in de taak die God meegegeven heeft. Ik heb ooit een gebed gebeden met een jonge gozer. Dat is een jaar 5 of 6 geleden. Afgelopen week gaf hij zijn hart aan Jezus.

Iemand anders vroeg om te bidden voor een bediening onder mensen met meervoudige problematiek. Ik had daar nogal wat moeite mee. Ik was bang het zelf nietige kunnen en had hulp nodig. Onder tranen heb ik dit bij God gebracht samen met anderen. Daaruit is CHOG ontstaan en zijn inmiddels een groep van 70 mensen in zorg. God heeft mensen toegevoegd aan de zorg en ook de begeleiders toegevoegd waarmee we het kunnen.

Je zou kunnen denken dat mijn gebed zo groot is. Dat is zeker niet zo. Vaak zijn mijn gedachten veel en veel te klein en durf ik nauwelijks te bidden. Ben ik bang voor negatieve gevolgen? Nee, soms ben ik juist bang voor het tegenovergestelde. Dat het juist positief uitpakt en God uitdeelde vanuit zijn liefde en ik juist dit niet kan handelen.

Ik snap dat dit vreemd over kan komen. Ik geloof dat God het kan en wil doen. Maar ik weet er zelf veelal niet mee om te gaan. In deze bid ik dat ik zal mogen leren meer en meer uitbrengen stappen in geloof en gebed opdat meer mensen Jezus zullen vinden en de kracht van de Heilige Geest mogen gaan ervaren in hun leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s