Lijden en last?

Waarom komen mensen wekelijks bij elkaar bij een programma zoals SLT?

Wat is SLT? Is er een bepaalde manier om van je problematiek af te komen?

SLT staat voor Stefanus Lifestyle Trainingen. Stefanus is een volgeling die omwille van zijn geloof werd gestenigd, maar desondanks tot het uiterste God bleef verkondigen. In zijn lijden was zijn oog gericht op de Hemel. Lifestyle staat voor een levensstijl zoals Jezus. We willen mensen trainen om op een andere manier te leven en gericht te zijn op wat Gods wil is ondanks de situatie waarin je zit.

Wie ben jij?!

Is het een hulp programma of een pastoraal programma? Weet je het gaat niet om het programma an sich. Waar het om gaat is wie jij bent, belangrijker nog is wie God is voor jou als individu. We geloven dat een leven met God een impact heeft op het leven van mensen.

Veel mensen zoeken naar een wonder in hun leven. Ze hopen dat er iets zal gebeuren waardoor hun problematiek zal verdwijnen. Hoewel we in wonderen geloven is het in veel zaken vooral van belang te veranderen qua denken.

We kunnen onze hoop richten op het specifieke wonder, maar dan het wonder missen wat er in je leven plaatsvindt als je groeit in identiteit. Als je ervaart dat je er toe doet. Veel mensen durven nauwelijks te hechten, vanwege de zaken uit het verleden. Gevoelens verkillen als je beschadigt bent en niet anders kan dan je zelf afsluiten.

Bij SLT willen we samen zijn en groeien in relatie met elkaar, met onszelf, maar vooral ook met God vanuit de combi met de andere relaties. Mensen lopen veelal rond met heftige zaken die in de weg staan om gezonde relaties aan te gaan.

Keihard geraakt

Herstel vindt plaats waar vergeving plaatsvindt. Dat is best complex. Veel mensen zijn als Stefanus dusdanig hard geraakt dat ze geen idee hebben hoe ze staande kunnen blijven. Stefanus stierf als het ware met een glimlach op het gezicht. Niet omdat hij blij was met de pijn, maar omdat hij begreep dat lijden niet voor niets is.

Lijden is part of life. Dat wetende is niet een dooddoener. We geloven dat God herstel wil geven, maar de vraag is wat herstel betekent? Herstel kan zijn dat je niet meer ziek bent, maar herstel is ook wanneer we kunnen dralen met omstandigheden die ons zijn aangedaan of de schuld die we dragen tov de ander.

Wat is het een wonder als je je leven een andere wending kunt geven. Dat je niet meer leeft voor je pijn en verdriet, maar leeft voor God. Jezus is daarin het ultieme voorbeeld. Hij gaf zijn leven voor iedereen . Waarom? Omdat Hij God liefhad en vanuit die liefde ook jou en mij.

Grenzen bepalen

Zijn schuldloos sterven was ultiem. Ons sterven kan dat niet evenaren. Wel kunnen we ons leven overgeven aan Hem en zijn vergeving accepteren en van daaruit ook anderen vergeven. Al denk je dat je niet de kracht hebt, Jezus leert ons dat wij geliefd zijn en dat we anderen mogen liefhebben.

Bij SLT hebben we het over dit soort zaken. Niet gemakzuchtig. Niets moet. Maar we willen duidelijk grenzen aangeven. Bewustwording van wie we Zijn in Christus. Dat we daar soms moeite mee hebben is niet vreemd. We zoeken de weg met elkaar en zullen het wonder van Gods aanwezigheid ervaren door goede keuzes voor ons leven te maken in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s