Drieledig Samen

De mensen die mij of mijn blogs een beetje volgen zullen ontdekken dat mijn onderwerpen altijd ergens rondzingen rondom identiteit, relatie en zorg. Specifiek benoem ik ontmoeten, samen en onderweg zijn en navolging erg vaak in mijn verhalen.

Dit zijn voor mij zaken die er werkelijk toe doen. Voor jou zijn dat misschien andere zaken, maar toch geloof ik dat wanneer je vanuit christelijk optiek kijkt je deze onderwerpen en gedachten ook zelf vast herkent.

Relatie zoals het is bedoeld

Voor mij zijn deze woorden heel specifiek. Ze bepalen me bij het belang van de drieledige vorm van relatie. drieledig is dan de relatie met God, met anderen en jezelf. Zo ook ontmoeten, samenzijn in dit drieledig licht. Zorggerelateerde vanuit een bijbels mensbeeld. Identiteit vanuit wie we zijn als we God als Vader zien.

Ik verlang er naar mensen uit te dagen om het goede nieuws te brengen aan arme mensen, om te roepen dat je niet meer vast hoeft te zitten maar vrij kunt zijn. Doe de ogen open om te zien dat je er niet alleen voor staat.

Samen

Soms kan je zo vast zitten in je omstandigheden en het is dan lastig te zien dat echte vrijheid gevonden kan worden in Christus. Jezus zelf leert ons dat God een Vader wil zijn die ons liefheeft. Die ons gewild en bedacht heeft. Hij verlangt naar oprechte relatie met jou en mij. Dat is pas echt Samen.

Samenzijn is werkelijkheid in en vanuit relatie met God. Hoezo? God heeft het kostbaarste wat Hij had gegeven om te laten zien hoeveel hij van ons houdt. Niets is groter dan het geven van het dierbaarste wetende dat het uiterste gegeven moet worden en daardoor te sterven.

Onderweg gaan

Jezus gaf het uiterste en overwon om zo herstel voor ons te bewerken. Vanuit onszelf is het onmogelijk om de prijs te betalen. Voor ieder mens is er genade mogelijk. Het is de weg van Samen.

Samen onderweg met Christus en Samen onderweg met anderen. Samen in relatie zijn en te leven zoals God dat bedoelde. Vanuit wie we Zijn in Hem. Vanuit onszelf ligt veelal de identiteit in wat we doen, hebben of wat men zegt, maar in Christus zijn we kinderen van de Allerhoogste. Samen mogen we gezin zijn, broers en zussen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s