Onderweg, Maar met wie?

Ken je het gevoel van onderweg zijn, maar niet goed weten waarheen? Je bent niet van de koers af of de weg kwijt, maar gewoon onderweg maar even het zicht verloren op wat nu werkelijk belangrijk is.

En onderweg zijnde gaat het best goed. Je kunt als het ware flink doorstappen je hebt de wind in de rug, de zon schijnt en je bent samen met vrienden. Je hebt de kaart in handen en kent de weg. Wat is er dan mis?

Niet wat we doen en waar is het belangrijkste, maar wie we zijn in de omstandigheden waarin we verkeren. We kunnen het goede doen zelfs, maar soms moeten we terug naar het hart.

Ik wil terug naar het hart!

Ik ben geneigd om het anderen naar de zin te maken. Niet iedereen zal dat bij mij herkennen, maar ik denk dat iedereen graag aardig, leuk gevonden wil worden. Ook ik wil graag geliefd zijn bij de mensen met wie ik omga.

Ik geloof dat aardig gevonden worden en geliefd te zijn an sich niet verkeerd is. Toch mogen we ons afvragen of dat het is waar het werkelijk om gaat.

Soms zijn juist de zaken in ons leven die je als tegenwind of als donkere dagen zou kunnen bestempelen dagen die ons werkelijk bepalen bij waar het om gaat.

Wind mee of tegen, het doet er niet toe.

Het gaat er in ons dagelijks leven niet om de juiste omstandigheden voor onszelf. Wat we werkelijk nodig hebben is de Heer Jezus in ons leven. Dat we wandelen in het koninkrijk van God, met de wind mee of met wind tegen. Met de zon in ons gezicht of in heftige stormen van ons leven.

Soms denken we dat het in het leven gaat om onszelf en om de dingen waar wij bij betrokken zijn. God vindt ons ook echt belangrijk en heeft ons lief, maar Hij volvoert Zijn eigen plan.

Een lied zegt: ik wil terug naar het hart van aanbidding. In de kerk zingen we hem soms uit volle borst. Wat betekent dat dan voor ons? Het gaat niet om jou of mij, maar om God.

Waarom zou het om God moeten gaan ipv om mijn persoonljjke omstandigheden. Ben ik dan niet belangrijk genoeg? God zet jou op de eerste plaats. Je bent uniek door hem gemaakt. Toch wil Hij niet dat er gebeurt wat jij wil, maar dat gebeurt wat je dichterbij zijn hart brengt.

We willen natuurlijk graag dat het ons goed gaat, maar wat is je doel onderweg naar waar je voor geroepen bent?

Vaak is dat wat we doen, waarvoor we geroepen zijn zelfs, hetgeen waar het om gaat. Het gaat om onderweg zijn en samen met Hem te zijn. Soms kunnen we onderweg zijn, maar vergeten we de diepste relatie die we ooit kunnen hebben, namelijk die met de Heer Jezus.

Vasthouden van wat belangrijk is…

Onderweg zijn met Jezus betekent niet dat we precies blijven doen wat goed is, maar dat we het doen vanuit de verbinding met Hem. Juist dat kan de weg lastig maken. Je kunt vrienden verliezen en wind tegen.

De grootste uitdaging is het vasthouden van Gods liefde voor jou persoonlijk. Al het andere is ondergeschikt Je kunt een toffe gozer of lief wicht gevonden worden door wie dan ook, maar hoe staat het met de allerbelangrijkste relatie in je leven?

Soms kunnen we ons goed voelen en bezig zijn met mooie zaken, satan wil ook graag dat we druk zijn en veel vrienden hebben en zaken die we belangrijk vinden, omdat het ons zo geweldig afleidt van wat er werkelijk toe doet, namelijk de relatie met de Heer de heren.

We kunnen praktisch gezien op de goede weg zijn als we kijken naar de omstandigheden, maar de vraag is Wie volg je?

Een gedachte over “Onderweg, Maar met wie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s