Zinvulling voor je leven!

God is liefdevol en goed. Daarom moedig ik jullie aan, broeders en zusters, om jezelf aan God te geven. Geef jezelf als een levend en heilig offer waar God blij mee is. Het is goed om God op die manier te dienen. Jullie moeten niet meer op dezelfde manier leven als de ongelovige mensen. Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken [ , namelijk op Gods manier ] . Dan zullen jullie ook anders gaan leven. Dan zullen jullie weten wat Gods wil is. En alles wat Hij wil is goed, mooi en volmaakt.

ROMEINEN 12:1‭-‬2 bb

Relatie met God?
Misschien denk je soms ook na over leven met God. Misschien heb je gehoord van Jezus, maar ben je er nooit echt toegekomen om te leven in relatie met Hem. Want immers , hoe doe je dat dan?
Jezus zelf liet zien hoe het moest. Hij was in relatie met God. Hij noemde Hem Vader. Hij vertelde dat wij dat ook mogen doen. Hij legt ahw uit dat je net als Hij een kind van God mag zijn.


Om in relatie, innig contact met de Vader te leven schrijft Paulus over het geven van je zelf aan Hem als een levend en heilig offer.

Waarvoor leef je eigenlijk?
Wat betekent dat nu? Het betekent zoiets als: niet langer leven zoals je was gewend. Zonder God leef je eigenlijk vooral voor je zelf. Natuurlijk kan je ook dan een hart voor mensen hebben of goede dingen doen, maar voor wie? Voor jezelf voornamelijk .

Iedereen wil zich goed voelen over wie hij is in de ogen van anderen, over wat hij gepresteerd heeft in heeft in het leven. Zonder nare bijbedoelingen overigens. Er is niks mis mee om goed op je zelf te letten en dingen te doen met goede intenties.

Anders en niet gemakkelijk.
God vraagt ons echter om niet vanuit ons eigen plan te denken, maar vanuit Zijn plan met ons leven. Dit is nogal anders. Jezus liet het zien tot het uiterste. Paulus had dit goed begrepen en zijn leven was er ook niet gemakkelijker op geworden.
Leven op een andere manier, zoals God dat wil, op een nieuwe manier! Dat is nogal anders dan leven voor je zelf. Nogal anders dan je gewend bent misschien. Het gaat er iig anders uitzien als je kiest voor een ander/nieuw uitgangspunt.

Christelijk is niet persé anders.
Misschien kies je er voor om christelijk te leven op jouw manier. Misschien zoek je wel nieuwe wegen om Zinvulling te vinden in je leven. Bewust noem ik het Zinvulling.

Je kunt zaken op een andere manier gaan doen en toch hetzelfde uitgangspunt hebben. Namelijk dat jij je goed voelt. Dat jouw leven leuk en gezellig is, dat je van alles hebt en kunt. Je kunt er een christelijke noot aan toegevoegd hebben misschien.

Wat is God’s plan?
Bij God draait het daar allemaal niet om. Als je een nieuw leven wil leven dan gaat het er om om te ontdekken wat Zijn plan is. Je zult vanuit relatie met Hem groeien in Zijn plan. Je gaat ontdekken wat werkelijk goed is. Wat en wie van waarde is. Dat zijn schepping van waarde is. Dat jij van bijzonder veel waarde bent voor Hem.
Veel mensen zijn op zoek naar hun eigen invulling voor het leven. Maar doen wat je altijd deed gaat je geen echte verandering geven. Het geeft je de zelfde lollie in een andere kleur. Een leven vanuit God geeft serieuze Zinvulling aan je leven. Doen waartoe God je roept is vernieuwend, een uitdaging, totaal anders, maar ook lastig voor ons.


Maar onthoud goed. Een leven met God is goed en Hem welgevallig. Zinvol. Waarschijnlijk zal je tegen veel problemen aanlopen . Je zult denken dat dit niet leuk is. Je vraagt je af of het er bij hoort en of het wel van God zou kunnen zijn. Ook zaken die pijn doen bijvoorbeeld.

God wil niet dat we pijn hebben, toch is het onderdeel van je proces. Toch is goed zoals het is. Durf je het aan ondanks de tegenvallende resultaten op momenten? Overal zul je merken dat het leven met God volmaakt en goed is en wat wij willen slechts Zinloze invulling is in plaats van Zinvulling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s