Vast en zeker in onzekere tijden.

Wat kan het leven vreemd lopen. Het ene moment is alles koek en ei. Een ander moment zit je midden in een corona crisis. Wat kunnen omstandigheden overweldigend zijn. Niet meer op bezoek kunnen bij familie of vrienden zoals je gewend was.

Allerlei onrust en je ziet mensen zoeken naar houvast in deze tijd waarin er veel onzeker is geworden. Voor veel mensen lijkt de vaste grond onder hun voeten weggeslagen te worden. Ze zijn onzeker over hoe het straks allemaal verder moet. Ze kunnen nu nog net het hoofd boven water houden, maar wat gaat er nog gebeuren? Heb ik nog werk? Ben ik nog gezond? Is er nog toekomst? Is er nog hoop?

Waarop bouw jij je leven?

in de bijbel kunnen we lezen dat we ook in moeilijke omstandigheden op God kunnen bouwen. Als rondom ons alles onzeker is, dan mogen we op Hem bouwen. Als het stormt in ons leven dan mogen we zeker zijn dat Hij er is. Dat Hij stevig en vast is. Als we ons alleen voelen, dan is God er toch!

Als we niet weten hoe we staande kunnen blijven, dan kunnen we steun vinden in Hem! Als we het niet meer zien zitten biedt Hij hoop. Als het even niet lukt, dan mogen we weten dat er niets is wat Hij niet onder controle heeft.

Er is geen andere God dan de Heer! Er is geen andere rots dan onze God! [ Hij is de rots onder onze voeten. ] De Heer leeft! Ik juich voor Hem, de rots onder mijn voeten! Alle eer is voor de God die mij heeft gered! 2 SAMUEL 22:32‭, ‬47 BB

Waar is je leven op gebouwd? Op relatie met mensen? Goede mensen om je heen is heel belangrijk. Maar in hoeverre kun je op ze bouwen? Al doen ze nog zo hun best, maar wat nu in deze tijd van crisis? Financiële zekerheid is best handig, maar wat nu als je werk weggevallen is? Of wat nu als je niet meer de oude wordt qua gezondheid?

Pessimistisch? Nee toch! HOOP!

Misschien vind je het een pessimistische blik en houd je vast aan alles wat je hebt en iets van stevigheid biedt in het leven. Wat ik duidelijk wil maken is dat er altijd hoop is. Als je het niet ziet zitten en je niet weet wat te doen dan is God er nog altijd. We kunnen op Hem bouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s