God is dood?

God is er niet? Als iemand zegt dat God niet bestaat omdat hij hem nooit gevonden heeft is dat niet per definitie de waarheid. Hij heeft niet gekeken op de juiste plaats. Of over het hoofd gezien hoe zichtbaar God is. Als we door het heelal reizen en God daar niet zien, betekent dat nog niet dat er niets is, maar hij heeft niet goed gekeken naar Zijn aanwezigheid al daar.

Je kunt immers niet zeggen nadat je iemand van top tot teen geopereerd hebt, ik heb de persoon niet gezien. Je hebt enkel zijn wezen, zijn ziel niet ontdekt, maar je bent voorbij gegaan aan wat wel zichtbaar is.

Wie je bent als individu is terug te vinden in wat je doet. Hoe je dingen gedaan hebt en je manieren. Je voorkeuren, je intenties. De manier hoe je omgaat met je spullen, hoe je je huis inricht, welke auto je rijdt, maar ook met wie je omgaat en waar je je in verdiept. Dat is waarin we op God lijken.

God toont zich in alles. In de natuur, in hoe hij met mensen omgaat, in wat hij belangrijk vindt. Soms is het best lastig te begrijpen wie God is. Weet je, ik begrijp zelfs de mensen die ik liefheb soms niet goed. Ik interpreteer zaken anders dan ze zijn bedoeld of gezegd. De dingen die ze doen brengen me soms in verwarring. Mijn dochter was laatst boos dacht ik, maar bleek juist teleurgesteld te zijn . Mijn vrouw begreep dat gelukkig beter. Goed om te weten dat we samen de dingen beter begrijpen.

God begrijp ik in veel zaken ook niet, hij is zo complex, zo buiten mijn kaders van denken. Toch ervaar ik hem in mijn leven door zaken die ik zie, die ik hoor, voel. Ik zie hem in dingen die me raken. Een baby die pas geboren is, iemand die sterft . Ik lees woorden en hoor ze soms ook, die zeggen dat ik geliefd ben. En als ik over Jezus lees dan vult dat mijn hart. Zijn leven , Zijn wezen, wie Hij is, raakt me.

Te kunnen ademen is zo bijzonder. Hierdoor kunnen we leven. We kunnen ahw God ademen. Zijn genade en waarheid is overal om ons heen en brengt leven.

Om te Gods adem te ervaren in ons leven gebruiken we niet onze longen, maar we gebruiken ons hart. Niet letterlijk maar we mogen ons openstellen voor Wie Hij is.

Wie zegt dat God dood is, heeft niet goed gekeken mi. Kijk eens naar hoe alles om ons heen in beweging is. Niet voor niets zeggen we dat er “iets” is tussen hemel en aarde. Er is leven maar er is ook strijd. We zien het aan alle kanten. Er is goed en kwaad. Een gevecht tussen beide en wij als mens hebben ook daarin een rol.

De mens mag leven . Nu al , maar kan ook kiezen voor de dood. Dat kan ook nu al. Ik zie veel mensen dagelijks kiezen voor de dood boven het leven. Ze zijn destructief in hun denken en handelen er ook naar. Ze zijn voortdurend bezig met zichzelf en alles wat ze doen is gericht op zichzelf en derhalve zien ze ook God niet en kunnen Hem ook niet aanvaarden. Immers wat we zelf doen en zijn is van tijdelijke aard, niet goddelijk te noemen. Tijdelijk spreekt over het ophouden op den duur. Dus de dood. Het einde?

In God zien we leven, mogelijkheden. Maar daarvoor zullen we onze ogen moeten openen van ons af moeten kijken. We zullen ons moeten openen voor de realiteit van leven. De ander durven zien vanuit het perspectief van hoop. ruimte geven. liefde ervaren en delen.

Veel mensen leven nu reeds in een hel en dan zijn ze nog niet eens gestorven. Een hel die ze soms zelf gecreëerd hebben. Of die hen is aangedaan, maar waaruit ze niet weg durven kijken omdat ze bang zijn voor wat er nog meer aan ellende zal komen.


Jezus geeft leven, Hij is liefde. Hij is de weg. Hij is niet onwaar? Hij is de waarheid. Durven we die weg te gaan ? Een andere misschien dan tot nu toe. Hij is geen leugen, al wil satan ons dat graag doen geloven Hij is waar. Hij is leven, licht , liefde, alles waar we naar verlangen en meer. Hij geeft hoop. We kunnen op hem bouwen. Durf je dat?

Doe je dat al? Kijk eens goed om je heen. Probeer eerst maar eens voorzichtig door de wimpers van je ogen te kijken. Het eerste wat je zult zien is dat het licht wordt. Als je verder durft te kijken zul je ervaren, proeven dat God goed is.

Een gedachte over “God is dood?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s