Blijf niet rondlopen met die shit!

Veel mensen lopen rond met gevoelens die belemmerend zijn. Gevoelens van verdriet, boosheid, afwijzing of haat zelfs.
De vraag is echter wat wil je? Rondlopen met deze gevoelens? Ze hoten niet bij je. Tenminste niet in die zin dat ze je beheersen. Dat ze in alles wat je doet meegenomen worden.


We zijn er niet om kwaad, pijn of wrik mee te nemen in relaties met anderen, al is het niet onoverkomelijk dat we deze gevoelens soms toch ervaren. Hoe komen we echter onder deze gevoelens uit? Door het te benoemen naar onszelf en ze onder ogen te zien zonder dat ze ons gaan beheersen. Ze te delen met de Vader in de hemel.
Hij is het die ons wil antwoorden. Die ons zegt wat te doen met deze dingen, als we durven en willen luisteren. Vanuit de bijbel iunnen we leren dat niet haat of afwijzing van de ander de oplossing is.
De oplossing ligt in relatie met Christus. Hij draagt onze pijn, de afwijzing, de negatieve gevoelens die wij niet kunnen handelen. Hij leert ons om lief te hebben op een ander niveau.
Dat betekent soms afstand als dat beter is, maar vooral betekent het dat we leren vergeven. Zoals Hij ons vergeven heeft. Dat doen we niet enkel voor de ander, maar ook voor onszelf, om vrij te zijn van banden.


Jezus heeft laten zien wat dit betekend, nml dat we door Zijn vergeving voor ons vrij tot de Vader kunnen gaan. Het gaat er dus niet om wat anderen vinden of wat we zelf denken hoe het zou moeten of te zorgen dat er recht gedaan moet worden. Daar zal God uiteindelijk voor zorgen.
Uiyeindelijk draait alles om Hem. Hij is alles in ons wat we nodig hebben. De bron van eeuwig leven. Bron van eeuwige vreugde dwars door alles heen wat ons is aangedaan of overkomen.
Wat een ander vindt, so what! Wat telt is de vrijheid in Hem.
Want ben ik nu bezig mensen te overtuigen, of God? Of probeer ik mensen te behagen? Als ik immers nog mensen behaagde, zou ik geen dienstknecht van Christus zijn.
Galaten 1:10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: