Openbaring voor ego’s

En schrijf aan de engel van de gemeente in Pergamus: Dit zegt Hij Die het tweesnijdende, scherpe zwaard heeft:  Ik ken uw werken en weet waar u woont, namelijk waar de troon van de satan is. U houdt vast aan Mijn Naam, en u hebt het geloof in Mij niet verloochend, zelfs niet in de dagen van Antipas, Mijn trouwe getuige, die gedood werd bij u, waar de satan woont.  Maar Ik heb enkele dingen tegen u, namelijk dat u daar mensen hebt die zich houden aan de leer van Bileam, die Balak leerde voor de Israëlieten een struikelblok neer te leggen, opdat zij afgodenoffers zouden eten en hoererij bedrijven.  Zo hebt u er ook die zich houden aan de leer van de Nikolaïeten en dat haat Ik.  Bekeer u. En zo niet, dan kom Ik spoedig bij u en zal Ik tegen hen oorlog voeren met het zwaard van Mijn mond.  Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Aan wie overwint, zal Ik van het verborgen manna te eten geven, en Ik zal hem een witte steen geven met op die steen een nieuwe naam geschreven, die niemand kent dan wie hem ontvangt.
Openbaring 2:12‭-‬17 HSV
https://bible.com/bible/1990/rev.2.12-17.HSV

Dit is een persoonlijke boodschap voor hen die zich hoger en sterker wanen, die denken intigenter  te zijn dan anderen. Voor de  mensen die zich op gelijke level met God denken te kunnen meten. God is echter groter dan onze menselijke gedachten en overwegingen.

We kunnen wellicht filosoferen en bedenken hoe het allemaal zal gaan en in elkaar steekt  maar Christus weet hoe het werkelijk zit en hoe het allemaal zal lopen. Wij kunnen veel bedenken, maar juist daarin denken we onszelf groots, groter dan God. Laat dit nu juist de valkuil , de hoogmoed zijn  waarmee juist satan uit zijn rol is gevallen . Was hij eerst de lichtbrenger, nu brengt hij slechts duisternis. Hij verloochend God, dat is zijn tactiek.

Wij nu, als gemeente of als individu, zullen moeten kiezen voor de waarheid van de Heer. Er zijn nog altijd mensen die zoeken naar Gods wil, al hebben ze het nog zo moeilijk. Ze zijn blijven staan in de strijd, toch is dat voor velen nog geen reden om ook te luisteren naar deze mensen. Ze denken het altijd beter te weten.

Een grote valkuil is een vals geloof. Veel mensen klinken wel geestelijk in een bepaalde zin, maar het is niet van God, maar van satan die mensen probeert in te palmen.

Er zijn immers  veel mensen die niet willen nadenken over wat er werkelijk toe doet. Het gaat niet allemaal over allerlei kennis enerzijds, maar ook niet om domweg lol maken en doen waar je zin in hebt.
Wees oprecht wijs en maak goede keuzes. Oprechte overgave aan Jezus is nodig. Het Woord is waar en wie oprecht luistert weet wat wordt bedoeld.

Neem tot je wat belangrijk is namelijk geestelijk voedsel. Je zult vrijheid gaan ervaren. Ruimte om te leven . Je zult ervaren dat je er toe doet. Satan zal je willen overtuigen van andere zaken. Wellicht dat je groot en belangrijk zou.moeten zijn of dat je nu lol moet maken en aan je zelf denken, maar jouw identiteit vindt je in Christus alleen. Hij kent jou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s