Openbaring voor harde werkers?

[ De Heer zei tegen Johannes: ] “Schrijf aan de engel van de gemeente in Efeze: Dit zegt Hij die de zeven sterren in zijn rechterhand houdt en die wandelt tussen de zeven gouden kandelaren: Ik weet wat jullie allemaal doen. Ik weet hoe hard jullie werken en hoe goed jullie volhouden. En Ik weet ook dat jullie slechte mensen niet kunnen verdragen. Ik weet dat jullie hebben onderzocht of de mensen die zeggen dat ze boodschappers van God zijn, dat ook werkelijk waren. En jullie hebben ontdekt dat het leugenaars zijn. Ik weet dat jullie het heel erg moeilijk hebben omdat jullie in Mij geloven. Maar jullie hebben volgehouden en hebben niet opgegeven. Maar er is ook iets aan jullie wat Ik níet goed vind: jullie houden niet meer zo veel van Mij als eerst. Kijk eens hoe diep jullie daardoor zijn gevallen. Jullie moeten veranderen en weer dezelfde dingen gaan doen als in het begin. Maar als jullie niet veranderen, zal Ik komen en jullie kandelaar van zijn plaats weghalen. Maar Ik vind het wél heel goed van jullie, dat jullie haten wat de Nikolaïten doen. Want de dingen die zij doen, haat Ik ook. Als je oren hebt, moet je ook goed luisteren naar wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Als je overwint, zal Ik je te eten geven van de levensboom die in het paradijs van God staat.”
OPENBARING 2:1‭-‬7 BB
https://bible.com/bible/1276/rev.2.1-7.BB

De Heer van de gemeente wandeld en ziet wat er gaande is. Hij ziet wat er speelt in de gemeente en in een ieder persoonlijk . Hier gaat het om de gemeente te Efeze . Tochbgeloof ik dat het behalve om Efeze gaat, juist gaat om specifiek te benadrukken wat er speelt. Specifiek in de zin van: als dit woord zou voor jou kunnen zijn of juist voor de gemeente waar jij je bevindt.

Het is ook bemoedigend als de Heer zegt dat Hij vindt dat Hij ziet hoe goed de mensen het doen. Hij ziet dat ze zich enorm inzetten en daarin volhouden. Dat ze proberen om zuiver te blijven door afstand te nemen van alleei mensen en ook proberen op de juiste koers te blijven van de waarheid.

Toch zegt Jezus dat Hij gemerk heeft dat hun hartsgesteldheid is veranderd. Hij zegt dan dat ze diep gevallen zijn. Het is een valkuil voor de mensen. Het kan ook voor jou en mij een valkuil zijn. Im merk zelf dat we soms zo bezig kunnen zijn met werk, kerk, gezin en het is allemaal ook zo belangrijk , maar prio is dat we ons hart op Hem gericht houden. Onze relatie mag niet onder druk komen vanwege alle drukte die het met zich meebrengt. Het gevaar is dat we de gemeenschap verliezen hierdoor. De kandelaar weggehaald wordt. Opgebrand en uitgeblust omdat het niet meer over relatie gaat maar om wat we doen.

Er is bekering nodig. Veel mensen denken wellicht dat bekering een eenmalig gebeuren is, maar hier worden we gewezen op het feit dat we soms ons hart opnieuw moeten richten op Hem die het toekomt. Dat staat boven de werken die we uitvoeren.  Soms denken we het te kunnen compenseren  maar dat is niet het geval.

Het is belangrijk om niet afgeleid te worden door allerlei verschillende winden van leer en juist te blijven luisteren naar wat de Geest zegt in de gemeente en dus tot jou persoonlijk. Hij zegt als we overwinnen en dat is niet door te werken en tevstrijden om recht te halen en van alles te doen  maar door je relatie met Hem actief, brandende te houden. Dat is overwinning die leven geeft en hoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s