Openbaring in het lijden

En schrijf aan de engel van de gemeente in Smyrna: Dit zegt de Eerste en de Laatste, Die dood is geweest en weer levend is geworden:  Ik ken uw werken, verdrukking en armoede – u bent echter rijk – en Ik ken de lastering van hen die zeggen dat zij Joden zijn, maar het niet zijn; zij zijn namelijk een synagoge van de satan.  Wees niet bevreesd voor wat u lijden zult. Zie, de duivel zal sommigen van u in de gevangenis werpen, opdat u verzocht wordt. En u zult een verdrukking hebben van tien dagen. Wees trouw tot in de dood, en Ik zal u de kroon van het leven geven.   Wie oren heeft, laat hij horen wat de Geest tegen de gemeenten zegt. Wie overwint, zal zeker geen schade toegebracht worden door de tweede dood.
Openbaring 2:8‭-‬11 HSV
https://bible.com/bible/1990/rev.2.8-11.HSV

Wederom een specifieke boodschap. Ging het in vorig blog over de gemeente te Efeze enerzijds,  maar in de Efeziers kan men zich misschien herkennen om wat je doet en dat het daarom niet gaat, maar om je hartsgesteldheid. Als het om bovenstaand gedeelte gaat, gaat het om een ander specifiek onderwerp. De vraag is of je je hierin herkent.

Jezus is de eerste en de laatste. Hij.is dood geweest en weer levend geworden. Hij is dus van alle tijden. Van voor ons bestaan en Hij zal er altijd zijn. Hij weet wat devdoid betekent en heeft deze overwonnen. Hij is dus sterker dan de dood. Hij weet dat er mensen omwille van het geloof vervolgt worden. Hier wordt omschreven dat websoms zelfs door mensen uit eigen gelederen veroordeeld en beschuldigd worden.

Het gaat er niet om of iemand jood is of zich christen noemt, maar het gaat er om of men in de waarheid is. Immers wie niet in de waarheid is en dus niet doet wat God zegt, is dus onwaar. Wie onwaar is is een leugenaar. Wie in de leugen is, is een dienaar van de duivel. Veel mensen zullen zich echter anders voordoen.

We zullen echter moeten blijven staan in geloof. Zelfs als men ons afwijst, veroordeeld of ons miskennen. Ze willen immers slechts dat we op.ons bek gaan. Immers telkens wanneer we een misstap begaan zullen ze dat gebruiken om je te veroordelen en daarmee ook de gemeente en eigenlijk zelfs God .  Ze willen eigenlijk dat je moe en teneergeslagen wordt en het geloof vaarwel zegt. Verdrukking zal geschieden als je opstast in geloof voor Christus. Dan lijken 10 dagen lang, maar vergeleken met de eeuwigheid is het nagenoeg niets. Al zal men ons onderuit willen halen op alle fronten zodat we arm lijken, dom of niets waard, maar in werkelijkheid zijn we rijk als we Hem trouw zijn.

Luidter goed naar wat de Geest zegt: Tot de gemeente maar ook specifiek naar jou. Als je overwint , staande blijft , niet meedoet aan de leugen, maar standvastig in de Waarheid  dan zul je nog steeds sterven, maar de tweede dood zullen webniet meemaken omdat we met Jezus mogen leven in het Koninkrijk van de Vader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s