Vrucht vd Geest.

We hebben allemaal een soort van lijstjes in ons hoofd van negatieve zaken over onszelf. We kunnen er redenen vinden om je zelf een slechte ouder te vinden. Redenen om een waardeloos werknemer zijn. Of een reden om een middelmatig echtgenoot te zijn.

Iedere keer als je je geduld verliest en weer eens een keer schreeuwt tegen je kinderen ervaar je de bevestiging: je bent een falende vader, falend als moeder, als mens. Je kunt niet goed omgaan met emoties!

Wat een gedoe als je een presentatie verpest hebt op je werk: je bent geen goede werknemer!

Verschrikkelijk hoe je gefrustreerd omgaat met je partner en de verkeerde dingen zegt. Zaken waar je spijt van hebt. Maar je hebt het alweer gedaan: geen zelfcontrole!

Gevoelens, gedachten, een lijstje waar je het liefst niet over zou willen praten. Je zou ze hetiefst ver weg stoppen, maar de Waarheid is dat God het al lang weet. Hij weet wie je bent!

Hij wordt niet geintimideerd door deze zaken. Hij zal je niet al deze zaken onder de neus wrijven om je slecht te laten voelen en zeggen dat je niet deugd. Hij wil juist dat je deze zaken ziet als een uitdaging voor Zijn glorie, om Zijn glans en heerlijkheid te laten zien.

Wanneer je vandaag je hart opent voor de Heilige Geest om Zijn werk in je te doen, dan zul je de lijst in een ander licht gaan zien. Want.. de Heilige Geest brengt ons tot betere dingen: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing.
Galaten 5:22 HTB
https://bible.com/bible/75/gal.5.22.HTB

Vrij vertaald van: Steven Furtick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s