God is dichtbij

Vandaag was ik aan de wandel. Mooi en zo dichtbij. Het gezegde wat je van ver haalt is lekker klopt vaak niet. In mijn gedachten vraag ik me af of datgene wat ver is niet juist veel te veel energie kost, met daarbij de gedachte de vraag of het soms de moeite wel waard is.

Natuurlijk kom ik, zoals je me kent, in mijn schrijven uit bij een geestelijke gedachte. Mensen zoeken God, maar eigenlijk. Zoeken ze het te ver van zichzelf vandaan. Ze zijn bezig met van alles en nog wat. Tuigen allerlei werken en situaties op. Gaan op allerlei missies en via wegen die eigenlijk in veel gevallen onnodig zijn.

Toch is God niet ver bij ons vandaan, want in Hem leven, bewegen en zijn wij. Een van uw dichters heeft het zo gezegd: “Wij zijn uit Hem voortgekomen.”

Handelingen 17:28 HTB

https://bible.com/bible/75/act.17.28.HTB

Als je de context van deze tekst een beetje bekijkt, dan zie je dat paulus een hele reis maakte. Niet om God te zoeken, maar om te vertellen wie Jezus is. Sterker nog Paulus toont aan dat God de voor velen onbekende God is waarvan ze in wezen al wisten dat Hij er is of in ieder geval die ze niet tekort wilden doen.

In ieder geval zien we hier en ik zie dat persoonlijk ook in de praktijk dat mensen voortdurend op zoek zijn. Dat soms ver en in allerlei zaken, tussen allerlei vragen en in omstandigheden.

Hij bepaalde dat de mensen Hem zoeken, in de hoop dat zij Hem, misschien na veel rondtasten, zouden vinden.

Handelingen 17:27 HTB

https://bible.com/bible/75/act.17.27.HTB

Vreemd dat mensen vaak overal zoeken, maar dat Hij juist heel dichtbij te vinden is in het alledaagse in de dingen van elke dag. In de ogen van je (klein) kind. De liefde tussen mensen, een regenboog, het groen van de natuur, een mooi dier, de rust, het gefluit van vogels.

We komen uit hem voort en dus kunnen we Hem nooit ontkennen. Hij is de oorsprong van leven in ons. Willen we dat leven ontkennen, dan zal dat betekenen dat we ons het ware leven ook zullen onthouden. De reden van Paulus om rond te trekken en te vertellen wie Jezus is en dat we Hem moeten zoeken.

Hij heeft de domheid van de mensen een hele tijd geduldig verdragen, maar roept hen nu allemaal op tot een volledige ommekeer.

Handelingen 17:27‭, ‬30 HTB

https://bible.com/bible/75/act.17.27-30.HTB

We kunnen genieten van alles om ons heen, van de natuur in al zijn pracht, dichtbij of ver, maar God is daar waar we Hem benaderen. Waar we Hem ontmoeten. In gesprek gaan, bidden. Dat mag met vragen en opmerkingen over van alles.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s