❤️ Klopt het?

We vermijden graag allerlei zaken die onplezierig zijn. Maar het vermijden van zaken die onplezierig zijn kunnen ook onhandig uitpakken soms.

Veel mensen kijken graag van zich af. Ze kijken liever naar wat anderen doen, dan naar zichzelf. Kritiek doet ook geen pijn als je afgeeft op anderen. Easy peacy toch?

Naar binnen kijken bij je zelf is een stuk lastiger. Ik bedoel dan oprecht kijken naar je zelf, je eigen keuzes, gevoelens, gedachten, etc… En weet je wat ook lastig is? Als anderen je interpreteren en een mening over je hebben.

Toch is het goed om zo nu en dan eens te kijken naar je zelf, wat je ervaart, voelt. Ik ben niet zo’n emo type, maar het is goed om ff de hectiek van alle dag stil te zetten en ff tot rust te komen.

Wat zijn er veel stemmen, gedachten en gevoelens, die vanuit alle hoeken van het leven op je af komen. Indrukken, impressies van dagelijkse zaken, je werk, je gezin, je vrienden, maar ook media in al zijn facetten zoals Facebook, kranten, tv,…

Wat een input komt er op je af. Wat veel zaken waar je niet om vraagt en die toch komen. Wat een rotzooi zit er bij. Maar daar ga ik het nog eens niet over hebben. Wat een prikkels, wat een tumult, wat veel allemaal!

Wat is het goed om zo nu en dan tijd te maken om te luisteren. Niet naar alles wat via oor en oog en indrukken, prikkels bij je binnenkomt, maar voor wat Er binnen in je leeft. Voor je hart.

Je hart is het centrum, de basis van wie jij bent. Het hart klopt. Wanneer ze niet meer klopt ben je dood. Wat zeg ik het hard misschien in jouw oren. Ik maak het echter nog wat heftiger. Klopt je hart?

Weet je, ik goof als we enkel luisteren naar alle input van buitenaf en niet meer naar de zachte stem van binnen, dan zijn we dood. Dat klopt namelijk niet! Het klopt niet niet dat les en iedereen belangrijker is als jij. Dat degene die het hardst schreeuwt ook de waarheid in pacht heeft.

Weet je wat klopt? Het klopt als je hart zegt dat je ook tijd moet maken voor je zelf, je gezin, je relaties. Het klopt exact dat je de moeite waard bent. Het klopt als je rust zoekt om van daaruit weer op weg te kunnen gaan. Het klopt dat jij belangrijk bent en waardevol.

Dat is namelijk zoals we zijn geschapen. We zijn mensen met een kloppend hart. Ons hart is dood als we ons laten leiden door allerlei stemmen van buiten onszelf. Het is echter de stem van God die in ons spreekt en goede zaken bekrachtigd. Goed om er naar te luisteren.

God heeft ons hart kloppend gemaakt. Klopt je hart voor Hem? Zijn hart en leven zijn voor jou! Luisteren naar de stem is een stap, daar is rust voor nodig. Maar ook leren om te luisteren betekent uitvoeren. Anders luister je niet, maar ga je aan Hem voorbij. Dat klopt niet.

Denk er maar eens over na. Klopt het of klopt het niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s